Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Δημόσιο: Τι αλλάζει σε μισθολόγιο, επιδόματα και ωράριο

Αλλάζει το μισθολόγιο του Δημοσίου με τη νέα έκθεση του ΔΝΤ με τα επιδόματα να περιορίζονται... δραστικά και το 7ωρο να καταργείται.

Με «πιλότο» τις ΔΕΚΟ, η τρόικα ζητεί μέσω της έκθεσης την εφαρμογή των αλλαγών των επιδομάτων και την αλλαγή του ωραρίου σε 8ωρο σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Όπως σημειώνεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα θα μπει συγκεκριμένη αναλογία επιδομάτων-μισθού η οποία θα οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων σε νέα συρρίκνωση αποδοχών.

Νέα μέτρα αν δεν εισπραχθούν 12,8 δισ.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, το ΔΝΤ –που ενέκρινε την Τρίτη δόση του δανείου για τον Δεκέμβριο- προειδοποιεί πως αν οι στόχοι των 12,8 δισ. δεν πιαστούν τα μέτρα θα είναι πιο οδυνηρά με τις απαιτούμενες «θυσίες» να μεταφράζονται σε πρόσθετους φόρους, νέα περικοπή μισθών και συντάξεων.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που θα νομοθετηθούν το Μάρτιο κατ’ εντολή της τρόικας και θα ισχύσουν για την περίοδο 2012-2014 αφορούν ακρίβεια σε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, ΕΥΔΑΠ και άλλους λογαριασμούς λόγω της νέα αύξησης του ΦΠΑ και κατάργησης χαμηλών συντελεστών που ισχύουν σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, αύξηση τιμολογίων ΔΕΚΟ, μαχαίρι σε κοινωνικές παροχές για οικογένειες ετήσιο εισόδημα πάνω από 14.500 ευρώ.

Και όλα αυτά την ώρα που η τρόικα ζητά επιπλέον μαζικά λουκέτα, συγχωνεύσεις ή πωλητήρια σε ΔΕΚΟ…

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...