Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα κλοπής ΑΤΜ

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα κλοπής ΑΤΜΆνεργοι και χωρίς εισοδήματα δήλωναν οι συλληφθέντες...

Στην εξάρθρωση οργανωμένης, πολυμελούς σπείρας που αποτελείτο από «εγκέφαλο», «υπαρχηγούς» και απλά εκτελεστικά μέλη, και η οποία χτυπούσε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών και πολυτελή αυτοκίνητα, προχώρησε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης μετά από πολύμηνη έρευνα.

Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα. Ανάμεσά τους ο 35χρονος Έλληνας «αρχηγός» και άλλα επτά μέλη της συμμορίας, από 23 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πλαστογραφίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παράβαση του νόμου περί όπλων, του νόμου περί ναρκωτικών και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Η σπείρα λειτουργούσε με απίστευτη οργάνωση από τον Απρίλιο του 2010. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 35χρονος «εγκέφαλος» επέλεγε το ΑΤΜ που επρόκειτο να αποτελέσει στόχο της ομάδας, καταμέριζε ρόλους στα υπόλοιπα μέλη και κατήρτιζε το σχέδιο δράσης. Οι δύο «υπαρχηγοί», μετέφεραν τις εντολές στους υπόλοιπους, εντόπιζαν τα πολυτελή οχήματα και φορτηγά αυτοκίνητα που επρόκειτο να κλαπούν και επόπτευαν την επιχείρηση αποκόλλησης των ΑΤΜ.

Άλλα μέλη ήταν επιφορτισμένα με την κλοπή των φορτηγών αυτοκινήτων, άλλοι ασχολούνται αποκλειστικά με την προσέγγιση και επίδεση των ΑΤΜ με συρματόσχοινα και τη μετέπειτα ρυμούλκησή τους, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας αναλάμβαναν το ρόλο τσιλιαδόρου ή προπομπού.

Μεταξύ άλλων, οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται για την κλοπή ΑΤΜ από τράπεζα στην Ξυλούπολη Θεσσαλονίκης, στις 23/4/2010, που περιείχε το ποσό των 19.910 ευρώ και για πέντε αποτυχημένες απόπειρες κλοπής ΑΤΜ. Συγκεκριμένα, στις 25/4/2010 επιχείρησαν να κλέψουν ΑΤΜ από τράπεζα στη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης, στις 7/5/2010 από τράπεζα στη Νέα Μάδυτο, στις 16/7/2010 από τράπεζα στον Τρίλοφο, στις 22/7/2010 από πολυκατάστημα στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στις 7/8/2010 από τράπεζα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Επιπλέον, είχαν κλέψει τρία υπερπολυτελή αυτοκίνητα από τις περιοχές των Τρικάλων, Δράμας και Κορωπίου Αττικής, επτά φορτηγά με παπαγαλάκι και δύο πινακίδες κυκλοφορίας.

Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, διαρρηκτικά εργαλεία, συρματόσχοινα, τρυπάνια, κόφτες, τρεις ναυτικοί γάντζοι, 19 ζευγάρια γάντια, 25 κουκούλες, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και ένα πιστόλι.

Παρότι τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονται και τα τελευταία δύο χρόνια δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα, διαθέτουν αυτοκίνητα, αγοράζουν εξοπλισμό για την επίδεση και αποκόλληση των ΑΤΜ και πραγματοποιούν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, γεγονός που στοιχειοθετεί την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητας.

Κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης, ο ένας από τους φερόμενους ως «υπαρχηγούς», ο 28χρονος προέταξε το όπλο του στους αστυνομικούς, αλλά ακινητοποιήθηκε εγκαίρως, πριν προλάβει να πυροβολήσει. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...