Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης της Κουρούτας

Πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης της Κουρούτας
Και η παράκτια περιοχή της Κουρούτας περιλαμβάνεται στα ειδικά προγράμματα που εκπονεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής για την καταπολέμηση φαινομένων περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Όπως τόνισε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, το ΥΠΕΚΑ, παράλληλα με την εκπόνηση των Σχεδίων Διαχείρισης τα οποία θα αναδείξουν τα απαιτούμενα προγράμματα μέτρων σε επίπεδο χώρας, έχει ήδη αναπτύξει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υφίστανται σε συγκεκριμένες περιοχές (Ασωπός, Κορώνεια, Καστοριά, Παγασητικός, Μαλιακός, Κορινθιακός, παράκτια περιοχή Κουρούτας).

Η παράκτια περιοχή της Κουρούτας εντάσσεται στις περιοχές με ευαίσθητα υδατικά συστήματα όπου θα προωθηθούν προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Η υποβάθμιση πολλών από τις περιοχές αυτές οφείλεται στο φαινόμενο του ευτροφισμού  λόγω υπερβολικής χρήσης λιπασμάτων. Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει την περίπτωση επέκτασης των ευπρόσβλητων σε νιτρορρύπανση περιοχών και σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ τη διαμόρφωση των αναγκαίων αγροπεριβαλλοντικών μέτρων.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...