Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ζέστη πριν την "κατάψυξη"

Ζέστη πριν την \"κατάψυξη\"
48 ώρες πριν η Ηλεία μπει στην "κατάψυξη", υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στο νομό με τον υδράργυρο να φτάνει και να ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες θερμοκρασίες περιμένουμε και αύριο Πέμπτη.

Στην Αμαλιάδα το θερμόμετρο έφτασε ακόμα και τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενημερώνει για το κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει την χώρα μας από την Παρασκευή 10/12, με κύρια χαρακτηριστικά την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας, τις ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο.

Το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ από χθες έχει ενημερώσει αναλυτικά για την σοβαρή αλλαγή του καιρού στο νομό μας, με κύρια χαρακτηριστικά την εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας και τους πολύ θυελλώδεις βοριάδες.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το βράδυ της Παρασκευής με την παράλληλη πτώση του υδραργύρου, και λίγο πριν την λήξη των φαινομένων, πολύ πιθανό να εκδηλωθούν στα ανατολικά τμήματα του νομού πάνω από τα 500 με 600 μέτρα υψόμετρο πρόσκαιρες χιονοπτώσεις πιθανό έντονες, με γρήγορη βελτίωση.

Σίγουρα τα ορεινά τμήματα της Αρχ.Ολυμπίας, η Λαμπεία, θα δεχτεί αξιόλογες χιονοπτώσεις όπως και η περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη των προγνωστικών στοιχείων και θα ενημερώσουμε τις επόμενες ώρες αναλυτικά, με πιο ακριβή στοιχεία.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...