Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελίες για τα έργα της πρ. δημοτικής αρχής Βουπρασίας

Καταγγελίες για τα έργα της πρ. δημοτικής αρχής Βουπρασίας
Ερωτηματικά έχουν προκύψει σχετικά με τον τρόπο εκτέλεσης συγκεκριμένων έργων από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Βουπρασίας, καθώς ο σημερινός δήμαρχος Αντώνης Σερέτης δηλώνει ότι ...
... δεν υπάρχουν αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα του δήμου για την εκτέλεση των έργων αυτών.

Το θέμα βγήκε στην επιφάνεια την Κυριακή, έπειτα από σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Σερέτης ζητά να έρθουν πραγματογνώμονες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να να εξετάσουν αν αυτά τα έργα εκτελέστηκαν και αν πράγματι κοστίζουν 400.000 ευρώ, ποσό που έχουν τιμολογηθεί (μαζί με τις προσαυξήσεις).

Ο κ. Σερέτης αναφέρει στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ ότι δεν υπάρχουν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της δημαρχιακής επιτροπής, ούτε υπογεγραμμένα συμφωνητικά ότι τα έργα εκτελέστηκαν, παραλήφθηκαν και τιμολογήθηκαν.

Επίσης, τα συγκεκριμένα έργα, πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σερέτη, δεν έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό ούτε στο τεχνικό πρόγραμμα.

Το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, στο οποίο προσέφυγε ο εργολάβος, τον δικαίωσε και έκρινε ότι ο δήμος πρέπει να τον πληρώσει -και με βάση τις υπεύθυνες δηλώσεις παραλαβής των έργων από προέδρους δημοτικών διαμερισμάτων, που υπεγράφησαν μερικούς μήνες μετά την παραλαβή.

To ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ επικοινώνησε αρχικά με τον νυν δήμαρχο Βουπρασίας Αντώνη Σερέτη και ακολούθως με τον πρώην δήμαρχο Σωτήρη Θανασούλα. Ο κ. Σερέτης δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω δηλώσεις για το θέμα. Ο κ.Θανασούλας από την πλευρά του δήλωσε:

"Πράγματι έγιναν έργα που ήταν επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν, χωρίς να έχει ληφθεί προηγουμένως απόφαση από τα αρμόδια όργανα. Ας βγει ένας δήμαρχος στην Ελλάδα να πει οτί δεν έχει κάνει το ίδιο όταν χρειάστηκε. Οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις παραλαβής υπεγράφησαν από τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων όπου πραγματοποιήθηκαν τα έργα, διοτί πράγματι είχαν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στις αναγραφόμενες ημερομηνίες. Το ότι ο εργολάβος ήταν υπεύθυνος και σωστός στις υποχρεώσεις απέναντι στο δήμο φαίνεται και από το γεγονός πως η νυν δημοτική αρχή τον επέλεξε για έργα που έγιναν επί ημερών της. Αν και δεν τον πλήρωνε... Με συνέπεια ο εργολάβος να υποβάλει αγωγή για την μη καταβολή αμοιβής για εκτέλεση έργων, ύψους 17.500 ευρώ ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...