Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Κοντά στα παιδιά του Αναρρωτηρίου Πεντέλης

Την απλοποίηση των διαδικασιών υιοθεσίας ανακοίνωσε ο Α. Λοβέρδος

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδιών,
επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Κατριβάνο και την Υποδιοικητή της Α΄ΔΥΠΕ Αττικής Κατερίνα Αποστόλου.

Ο κ. Λοβέρδος μοίρασε δώρα στα παιδιά και τραγούδησε μαζί τους τα κάλαντα. Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα δύο «Ολυμπιακοί» στην εκδήλωση: ο υπουργός και ο 7χρονος Γιώργος, ο οποίος έδωσε στον κ. Λοβέρδο μία κούπα του Ολυμπιακού, ενώ ο υπουργός χάρισε στο μικρό μια τσάντα με δώρα από την αγαπημένη του ομάδα. Τα παιδιά δώρισαν στον υπουργό μια ζωγραφιά την οποία είχαν ετοιμάσει όλα μαζί.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τη διοικητή της Μονάδας, Ελένη Κοντονάσιου, για τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που παρέχει το αναρρωτήριο, για τα προγράμματα υιοθεσίας, αναδοχής και εθελοντισμού που υλοποιεί και περιηγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας των παιδιών.

Η κ. Κοντονάσιου, εξήγησε στον υπουργό τις χρονοβόρες νομικές διαδικασίες της υιοθεσίας που οδηγούν στο να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά στα ιδρύματα.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσουν σε βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τις υιοθεσίες, ώστε τα παιδιά να παραμένουν όσο γίνεται λιγότερο στα ιδρύματα.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...