Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ημέρα ελπίδας η σημερινή

Ο ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ Το μήνυμα της ελπίδας, εν μέσω οικονομικής κρίσης, γιορτάζουν οι χριστιανοί σε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα.

Στη Βηθλεέμ στο Ναό της Γεννήσεως ο αριθμός των προσκυνητών, απ΄όλα τα χριστιανικά δόγματα έφτασε τις 100 χιλιάδες.

Πρόκειται αριθμό ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ισραηλινών αρχών.
Ο ναός της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ Τα μηνύματα των προκαθήμενων των Ορθόδοξων Εκκλησιών επικεντρώνονται στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισημαίνει ότι η φωνή της εκκλησίας είναι γλυκιά μέσα στην οικονομική, κοινωνική και κυρίως όπως αναφέρει, πνευματική κρίση.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, τονίζει ότι το μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός της γέννησης, ανέτρεψε την ιστορία της ανθρωπότητας κατά τρόπο επαναστατικό.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, καλεί τους πιστούς να μην αφήσουν τη θλίψη και την αγωνία να φωλιάσει στις καρδιές τους.

Καθαρότητα και αγνότητα ως αντίδοτο στη διαφθορά, συνιστά ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος χαρακτηρίζει τη σημερινή ημέρα μήνυμα απελευθέρωσης από τη βία, τη φτώχεια και την αρρώστια.

Έκκληση στην πολιτική ηγεσία και στο λαό να μην χάνουν το θάρρος τους, να στραφούν στο Θεό και να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να μπορέσει η Κύπρος να απαλλαγεί από την κατοχή, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ στο μήνυμα του για την εορτή των Χριστουγέννων.

Στο Βατικανό ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' τέλεσε χθες το βράδυ την παραδοσιακή λειτουργία του μεσονυχτίου, με περίπου 10 χιλιάδες πιστούς να έχουν κατακλύσει τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Το πλήθος ήταν τόσο μεγάλο που οι αρμόδιοι είχαν τοποθετήσει γιγαντιαίες βιντεοθόνες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο 83χρονος Ποντίφικας ευχήθηκε ο "ερχομός του Κυρίου να εμφυτεύσει την ειρήνη στις καρδιές του κόσμου".
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...