Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά



Παρουσιάστηκε σήμερα ο σχεδιασμός του ΟΛΠ
Το επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς ύψους 1 δισ. ευρώ θα παρουσιάσει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του... ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, παρουσία του
υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά παρεμβάσεων στο λιμάνι του Πειραιά, τα σύνολο των οποίων θα ολοκληρωθεί μέσα στην τετραετία 2011 -2015.
Ο ΟΛΠ προωθεί τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου terminal στην περιοχή Λεμονάδικα, που προβλέπει την ανακατασκευή του χώρου αυτού και την προσθήκη εμπορικών χρήσεων.

Επίσης σχεδιάζεται η επέκταση του νότιου λιμένα για τη δημιουργία 6 νέων θέσεων κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, η κατασκευή δύο σταθμών υποδοχής επιβατών και η κατασκευή δύο επιπλέον στο νέο λιμάνι με συμβάσεις παραχώρησης.

Εξετάζεται δε η λειτουργία σύγχρονου ελικοδρομίου στον χώρο της κρουαζιέρας και η κατασκευή Monorail για τη μεταφορά επιβατών κρουαζιέρας στο κέντρο της πόλης.

Ο σχεδιασμός του ΟΛΠ περιλαμβάνει δύο μεγάλα υποθαλάσσια έργα, που θα συνδέσουν την περιοχή Λέοντος (κρουαζιέρας) και Πολιτιστικής Ακτής (Ηετιώνια) και το νέο λιμάνι κρουαζιέρας και την Πειραϊκή με την απέναντι Ακτή Δραπετσώνας, με στόχο την κυκλοφοριακή αποφόρτιση του κέντρου του Πειραιά μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία της επέκτασης του λιμένος.

Τα έργα αυτά θα τα αναλάβουν ιδιώτες, ενώ θα αποσυμφορήσουν όλη την ευρύτερη περιοχχή του Πειραιά.

Στο επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού Λιμένα Πειραιώς περιλαμβάνεται ακόμη η ανακατασκευή και διαχείριση λιμενοβιομηχανικού έργου στην «Ακτή Κράκαρη», η μετα-
τροπή οπή του συνόλου της έκτασης στο Ικόνιο και στην περιοχή της πρώην «Καρβουνόσκαλας» σε σύγχρονο ενιαίο car-terminal, η διαμόρφωση νέας θέσης πρόσδεσης στον Άγιο Νικόλαο, αλλά και η κατασκευή της «Πολιτιστικής Ακτής» στην Ηετιώνια Ακτή με τρία μουσεία θεματικά πάρκα, κτίρια πολιτιστικών δραστηριοτήτων και 55 στρέμματα ανοιχτών χώρων αναψυχής.

Τέλος, προβλέπεται η μετατροπή της «Παγόδας», απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο, σε ξενοδοχείο 5 αστέρων
http://peramatozoa.blogspot.com/2011/01/1.html

 http://neakeratsiniou.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...