Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τορπίλη σε σκουπιδότοπο στη Βουπρασία!

Τορπίλη σε σκουπιδότοπο στη Βουπρασία!
Συνήθως τα βλήματα που εντοπίζονται τυχαία είναι είτε οβίδες, είτε νάρκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όμως ένας πολίτης της Βάρδας βρήκε μια… τορπίλη σε σκουπιδότοπο της περιοχής!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολίτης, διερχόμενος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από σημείο του δρόμου Βάρδας - Αετοράχης, όπου πετάγονται παράνομα μπάζα και σκουπίδια, σταμάτησε όταν ένα αντικείμενο του κίνησε την περιέργεια.

Πλησιάζοντας διαπίστωσε ότι επρόκειτο για βλήμα που προσομοίαζε με τορπίλη από εκείνες που χρησιμοποιούν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποσταλεί άμεσα πυροτεχνουργός του Στρατού και να απενεργοποιήσει το βλήμα.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες η τορπίλη δεν είχε εκρηκτική γόμωση και ήταν εκπαιδευτικού τύπου, κατά συνέπεια δεν εγκυμονούσε κινδύνους για τους ανθρώπους.

Ωστόσο μέγα είναι το ερώτημα πώς βρέθηκε μια τορπίλη στο σημείο αυτό, όταν στην Ηλεία δεν υπάρχει καμία μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε την τορπίλη για να την μεταφέρει σε ναυτική μονάδα ενώ παράλληλα διεξάγονται έρευνες για την προέλευση του βλήματος.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...