ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Αυτή τη φορά έπαιξε και λίγη μπάλα!

Παίζοντας καλή μπάλα για ένα ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έφυγε με το «διπλό» (0-2) από την Ξάνθη, χάρη σε γκολ του... Τζιμπρίλ Σισέ και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.
Οι «πράσινοι» ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο, όμως, στην επανάληψη προβλημάτισαν και πάλι αναγκάζοντας τον Ζεσουάλντο Φερέιρα να… ανάψει τσιγάρο από την αγωνία του.
Τελικά, μπήκαν με το… δεξί στο 2011, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς και μειώνοντας την απόσταση από την κορυφή.

Ο γνωστός ύποπτος…

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο 35ο δευτερόλεπτο, ο Κατσουράνης έβγαλε στον κενό χώρο τον Σισέ, ο οποίος εκμεταλλευόμενος και την κακή έξοδο του Λυμπερόπουλου, έστειλε με ωραίο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης (0-1). Γκολ νούμερο 14 στο πρωτάθλημα για τον Γάλλο «φονιά», ο οποίος οδηγεί με άνεση την κούρσα των σκόρερ της Super League.


Το γκολ αυτό άλλαξε τα δεδομένα, με τους «πράσινους» να παίζουν πιο απελευθερωμένα και να πραγματοποιούν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις τους , στο φετινό πρωτάθλημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα έβγαζαν ωραίους συνδυασμούς και έφταναν με σχετική άνεση στην εστία του Λυμπερόπουλου, δημιουργώντας ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα γκολ.
Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έψαχναν τρόπους για να απειλήσουν, αλλά δεν τα κατάφερναν καθώς οι «πράσινοι» είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Τζόρβα.

Κατακόρυφη πτώση…

Όσοι περίμεναν, πάντως, ότι στην επανάληψη θα έβλεπαν τα ίδια πράγματα, διαψεύστηκαν. Η απόδοση των φιλοξενούμενων έπεσε κατακόρυφα και έδωσαν στην Ξάνθη την δυνατότητα να κερδίσει πολλά μέτρα στο γήπεδο και να φτάνει με άνεση στην εστία τους. Είχαν, όμως, την τύχη να έχουν έναν Τζόρβα και έναν Μπουμσόνγκ σε πολύ καλή μέρα, με τον πρώτο να πραγματοποιεί μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις και τον δεύτερο να… καθαρίζει ότι τον πλησίαζε.

Έτσι, αντί η Ξάνθη να εκμεταλλευτεί κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε, ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά στις καθυστερήσεις, όταν ο Χριστοδουλόπουλος «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ των γηπεδούχων και αφού πέρασε και τον Λυμπερόπουλο έκανε το τελικό 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ξάνθη (Ν. Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Μπόατενγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Μαρσελίνιο (62΄ Μπούγκα), Αντεφέμι (50΄ Βασιλακάκης), Κατόνγκο, Μπέρτος, Πόι (75΄ Αλτιπαρμακόβσκι), Σουάνης.

Παναθηναϊκός (Ζ. Φερέιρα): Τζόρβας, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Νίνης (82΄ Μαρίνος), Γκοβού (65΄ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (89΄ Λουίς Γκαρσία), Σισέ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

94΄ Τέλος του αγώνα.

93΄ ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Ο Χριστοδουλόπουλος «σπάει» το τεχνητό οφσάιντ, ντριμπλάρει και τον Λυμπερόπουλου και κάνει το 2-0 για το «τριφύλλι».

89΄ Τελευταία αλλαγή και για τον Παναθηναϊκό. Ο Λουίς Γκαρσία παίρνει την θέση του Λέτο.

87΄ Κίτρινη κάρτα στον Σισέ.

85΄ Αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, που καταλήγει σε σέντρα σουτ του Σισέ, όμως, ο Λυμπερόπουλος διώχνει σε κόρνερ.

82΄ Απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Κατόνγκο από πλάγια, η μπάλα χτυπάει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και φεύγει άουτ.

82΄ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Βγαίνει ο Νίνης και μπαίνει ο Μαρίνος.

77΄ Κίτρινη κάρτα στον Σαριέγκι.

76΄ Διαγώνιο σουτ του Σισέ από πολύ πλάγια θέση, ο Λυμπερόπουλος μπλοκάρει εύκολα.

75΄ Η Ξάνθη «κλείνει» τις αλλαγές της με τον Αλτιπαρμακόβσκι να παίρνει τη θέση του Πόι.

71΄ Κόρνερ του Νίνη, ο Μπουμσόνγκ με εντυπωσιακό άλμα πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, όμως, η μπάλα περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

65΄ Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Χριστοδουλόπουλος παίρνει τη θέση του Γκοβού.


62΄ Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μπούγκα παίρνει τη θέση του Μαρσελίνιο. 

62΄ Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα.

54΄ Φάουλ-γέμισμα του Μαρσελίνιο στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Τζόρβας μπλοκάρει άνετα.

50΄ Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Βασιλακάκης παίρνει την θέση του Αντεφέμι.

48΄ Μακρινό σουτ του Κατσουράνη, ο Λυμπερόπουλος αποκρούει.

47΄ Η καλύτερη ευκαιρία της Ξάνθης. Σέντρα του Κατόνγκο, εξαιρετικό πλασέ του Σουάνη στην κίνηση, όμως, ο Τζόρβας με εντυπωσιακό τρόπο αποκρούει σε κόρνερ.

46΄ Έναρξη δευτέρου μέρους.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

45΄ Τέλος πρώτου μέρους.

41΄ Σέντρα του Λέτο από αριστερά και μονοκόματο σουτ του Κατσουράνη από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα φεύγει πάνω από την εστία του Λυμπερόπουλου.


28΄ Κίτρινη κάρτα στον Πόι.

26΄ Σέντρα του Πόι από δεξιά, ο Μαρσελίνιο πετάγεται στο πρώτο δοκάρι, όμως, δεν βρίσκει την μπάλα.

24΄ Ατομική ενέργεια του Λέτο, ο οποίος σπάει την μπάλα στον Σπυρόπουλο που κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως, η Λυμπερόπουλος μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

22΄ Ο Σουάνης φεύγει ωραία στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, κάνει το γύρισμα παράλληλα με την εστία του Τζόρβα, όμως και πάλι δεν βρίσκεται στην πορεία της μπάλας κανένας παίκτης της Ξάνθης και ο Βύντρα διώχνει.

18΄ Κίτρινη κάρτα στον Αντεφέμι.

16΄ Λίγο έξω από την περιοχή της Ξάνθης, ο Βύντρα πιάνει ωραίο διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

10΄ Ο Κατόνγκο περνάει με άνεση τον Σπυρόπουλο και βγάζει ωραία σέντρα, όμως, δεν βρίσκεται κανένας συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας και ο Βύντρα διώχνει με την άνεσή του.

3΄ Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη.

1΄ ΓΚΟΛ για τον Παναθηναϊκό! Μπαλιά του Κατσουράνη στον κενό χώρο για τον Σισέ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου που βρίσκεται εκτός θέσης (0-1).

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena.
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μπαλτάς (Αχαΐας).

Μικρά-μικρά:

* Στις εξέδρες του γηπέδου βρίσκεται και ο Ζήσης Βρύζας.

* Λιγοστός είναι ο κόσμος στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, στις εξέδρες βρίσκονταν περίπου 50 (!) άτομα.


* Στις 15:45 έφτασε στο γήπεδο η αποστολή του Παναθηναϊκού, την οποία συνοδεύουν και οι Τζόνι Βεκρής, Δημήτρης Γόντικας, Κάρλος Φρέιτας και Στέφανος Ησαΐας.

* Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί για το παιχνίδι, καθώς ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών του Παναθηναϊκού που έχει επιβάλλει ο Γ.Γ.Α., Παναγιώτης Μπιτσαξής. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο χιλιόμετρα έξω από το γήπεδο υπάρχει μπλόκα αστυνομικών που διεξάγουν έλεγχο.

24oro

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ