Υλικά
- 4 (ή 8 αν είναι πολύ μικρά) χοιρινά μπριζολάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 πορτοκάλι ακέρωτο (φλούδα)
- 1 δαφνόφυλλο
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
- 2 συσκευασίες (800 γραμμ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1/2 πορτοκάλι (χυμός)
- 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρύζι ή πουρές για το σερβίρισμα
Σερβίρουµε µε ζυµαρικά ή πουρέ. Έτσι, σε 30΄ έχουµε ένα ολοκληρωµένο πιάτο µε ένα εκπληκτικό κοκκινιστό και το συνοδευτικό του που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Σε ένα βαθύ, κατά προτίµηση αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε τα µπριζολάκια 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα. Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε για 4΄-5΄ µέχρι να µαραθούν ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 2΄-3΄ να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα µπριζολάκια, το ξίδι και το χυµό πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20΄.
Βγάζουµε τα µπριζολάκια σε πιατέλα. Μεταφέρουµε τη σάλτσα στο µπλέντερ και την πολτοποιούµε. Περιχύνουµε τα µπριζολάκια µε την τέλεια σάλτσα.
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου