Ο καιρός "απειλεί" το δήμο Ανδρίτσαινας - Κρέστενας


Ο καιρός \"απειλεί\" το δήμο Ανδρίτσαινας - Κρέστενας
Ο Αλφειός ρέει "φουσκωμένος" αλλά όχι ιδιαίτερα απειλητικός για την ώρα.
Για ακόμα έναν χειμώνα η περιοχή από την Κρέστενα έως και την Ανδρίτσαινα «ταλαιπωρείται» από τα φυσικά φαινόμενα. Είτε πρόκειται για τις παραποτάμιες εκτάσεις, είτε για αυτές που βρίσκονται στις...
... πλαγιές του Λαπίθα, οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την έντονη διάβρωση των εδαφών (συνεπεία των πυρκαγιών του 2007), δημιουργούν ουκ ολίγα προβλήματα.

Ο Αλφειός ρέει φουσκωμένος, χωρίς να φαίνεται ιδιαίτερα απειλητικός, όμως κάνει ζημιές (όπως στο αρδευτικό έργο της Παπαδούς) και αυτό αρκεί για να θέσει σε επαγρύπνηση το μηχανισμό του δήμου.

Όπως αναφέραμε νωρίτερα μέσα από το iliatora.gr (βλ. "σχετικό άρθρο"), o κίνδυνος κατολισθήσεων στους οδικούς άξονες (Κρέστενα - Ανδρίτσαινα, παραποτάμιος Πλουτοχώρι - Σέκουλα κ.α.), είναι ορατός. Το «μέτωπο» της Πλατιάνας, το γεφύρι της Τσεμπερούλας, η διασταύρωση παραποτάμιου – Καλλιθέας, η Φρίξα, το Γραίκα, είναι μερικά από τα σημεία που χρόνια ταλαιπωρούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής κάθε χειμώνα.

Γενικότερα η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη αυτή την ώρα, όμως αν η κακοκαιρία συνεχιστεί τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν και τα προβλήματα θα οξυνθούν.
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ