Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Βούλιαξαν Ρόδος και Κως


«Βούλιαξαν» Ρόδος και ΚωςΔύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για την Κω και τη Ρόδο καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πολύ μεγάλα προβλήματα...
τόσο σε υπόγεια και ισόγεια σπίτια και καταστήματα όσο και στην κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των δύο νησιών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Ρόδο οι δυνάμεις της κλήθηκαν σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες αλλά και για απεγκλωβισμούς από ΙΧ που εγκλωβίστηκαν στα ορμητικά νερά. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Αφάντου, Φαληράκι, Κολύμπια και Λάρδο.

Εξίσου δύσκολη ήταν η κατάσταση και στην Κω. Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε 7 περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν άτομα από πλημμυρισμένα υπόγεια ενώ περισσότερες από 200 κλήσεις έγιναν για τη άντληση υδάτων.
 
Σαράντα φορές οι άνδρες της πυροσβεστικής βοήθησαν να απεγκλωβιστούν άτομα από ΙΧ που είχαν ακινητοποιηθεί στους δρόμους, οι οποίοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, ενώ τουλάχιστον 70 αυτοκίντα απομακρύνθηκα από τα σημεία όπου τα είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...