Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πώς το τρίβουν το πιπέρι;


Υγεία ( 30/01/2011 18:47 )
Όπως και να το τρίψει κανείς, το πιπέρι είναι το μπαχαρικό που ωφελεί σε πολλά επίπεδα τον οργανισμο αφού βοηθάει τόσο σε σοβαρές καταστάσεις, όπως η καταπολέμηση κάποιων μορφών καρκίνου, όσο και σε καθημερινή βάση με την αποτοξίνωση της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση του κρυώματος.
Το συστατικό πιπερίνη που περιέχουν οι πιπερόκοκκοι είναι γνωστό ότι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού (σύμφωνα με έρευνα  του Καρκινικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Michigan), ενώ η επίδρασή της ενισχύεται όταν συνδυαστεί με το συστατικό κουρκούμη.
Το μαύρο πιπέρι επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης, βοηθώντας τον οργανισμό να αυξήσει την ποσότητα υδροχλωρικού οξέως που εκκρίνει το στομάχι, αποτρέποντας έτσι το “φούσκωμα”.
Εκτός αυτού, το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τα βακτήρια, ειδικά αυτά που μεγαλώνουν στο έντερο, αρκεί να βάζετε καθημερινά μια “πρέζα” στο φαγητό.
Ειδικά το χειμώνα, το πιπέρι προστατεύει το ανοσοποιητικό, διώχνοντας μακριά το κρυολόγημα. Γι αυτό, πείτε ναι στο πιπέρι!
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...