Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Φρίκη πέρα από κάθε λογική



Φρίκη πέρα από κάθε λογική

Πατέρας ασελγούσε ακόμα και στο ενάμισι έτους κοριτσάκι του. Από τις αρρωστημένες του ορέξεις δεν γλίτωσαν και οι άλλες δύο κόρες της γυναίκας του, από προηγούμενο γάμο της, ηλικίας 12 και 13 ετών.

Η ιστορία, που δεν τη χωρά ανθρώπινος νους, ήρθε στην επιφάνεια όταν η μάνα έπιασε επ’ αυτοφώρω τον 45χρονο -σήμερα- σύζυγό της να ασελγεί σε βάρος του μόλις 18 μηνών βρέφους τους. Στη συνέχεια ανακάλυψε πως και τα δύο ανήλικα κορίτσια της, από τον προηγούμενο γάμο της, είχαν πέσει θύματα των ανώμαλων ορέξεων του άντρα της. Παρά τη συντριβή της, κατόρθωσε να βρει το κουράγιο να πάει στην αστυνομία και να τον καταγγείλει. Υστερα από πέντε αναβολές της δίκης του, λόγω των άλλων νομικών υποχρεώσεων του δικηγόρου του, η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και διακόπηκε για τον Φεβρουάριο. Στο μεταξύ, η προφυλάκιση του 45χρονου έχει αντικατασταθεί με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η δράση του κατά τα άλλα «καθώς πρέπει» οικογενειάρχη, πρώην ανώτερου στελέχους τράπεζας, με άριστο κοινωνικό πρόσωπο, σόκαρε ακόμα και τους έμπειρους δικαστές, που τον περιγράφουν ως «ηθικά ανάλγητο, με χαλαρό ηθικό υπόβαθρο και επικίνδυνο να διαπράξει και άλλα εγκλήματα στο μέλλον». Οι λεπτομέρειες, όπως περιγράφονται στο παραπεμπτικό βούλευμα για τα εγκλήματά του, είναι ανατριχιαστικές. Η μάνα πέφτει από τα σύννεφα βλέποντας και ξαναβλέποντας τον σύζυγό της να φιλάει και να χαϊδεύει «περίεργα» την κορούλα τους! Να κοιμάται κρατώντας το μωρό αγκαλιά, εμφανώς ερεθισμένος, αλλά όχι με το πατρικό ένστικτο...

Εις βάρος του κατηγορουμένου προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για τις πράξεις της αποπλάνησης ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και του βιασμού κατ’ εξακολούθησση. Οπως περιγράφεται στη δικογραφία το τραγικό ιστορικό: «Οι σχέσεις του κατηγορουμένου με τα παιδιά της συζύγου του μέχρι το τέλος του 2005 φαίνονταν αρμονικές, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο κατηγορούμενος είχε αναλάβει την ανατροφή τους ήδη από το 1989, οπότε και δημιουργήθηκε ο δεσμός του με τη μητέρα τους. Το ίδιο φυσιολογική ήταν και η συμπεριφορά του προς τη μόλις 18 μηνών βιολογική του κόρη, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005, που η σύζυγός του διαπίστωσε μια τελείως διαφορετική συμπεριφορά, την οποία δεν μπορούσε να εξηγήσει. Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι ο σύζυγός της θώπευε και φιλούσε το βρέφος στα γεννητικά του όργανα και όταν κοιμόταν αγκαλιά μαζί του, ερεθιζόταν.

Επανειλημμένα του έκανε παρατηρήσεις γι’ αυτή την ανεξήγητη συμπεριφορά του και εκείνος παραδέχθηκε ότι δεν ήθελε να κάνει κακό στο παιδί τους, πλην όμως του πρόσφερε ευχαρίστηση...

»Μετά από συστάσεις της γυναίκας του, ο 45χρονος σήμερα κατηγορούμενος απευθύνθηκε σε ψυχολόγο προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Στο μεταξύ, η μητέρα συζήτησε την παράξενη συμπεριφορά του συζύγου της με τις δύο κόρες της από τον πρώτο της γάμο, οι οποίες της εκμυστηρεύτηκαν ότι και οι ίδιες είχαν υποστεί αλλεπάλληλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις όταν βρίσκονταν στην παιδική ηλικία, καθώς και ότι η μία εξ αυτών σε ηλικία 12 ετών είχε εξαναγκαστεί δύο φορές παρά τη θέλησή της στην πράξη της πεολειχίας».

Ο πατέρας είχε και τις... δικαιολογίες του: ότι οι κατηγορίες «οφείλονται σε παρεξήγηση των προθέσεών του, ότι ο ίδιος χάιδευε την ανήλικη κόρη του στο πλαίσιο της πατρικής φροντίδας και ότι ποτέ δεν ασέλγησε εις βάρος των θυγατέρων της συζύγου του».

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του, όπως τονίζεται στο βούλευμα, «δεν κρίνονται πειστικοί, διότι έρχονται σε αντίθεση τόσο με τις καταθέσεις της εν διαστάσει συζύγου του, η οποία διαπίστωσε την αξιόποινη συμπεριφορά του σε σχέση με την ανήλικη θυγατέρα τους, αλλά και από τις λεπτομερείς καταθέσεις των δύο μεγαλύτερων κοριτσιών.


Ξανάζησε τον εφιάλτη στο δικαστήριο

Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η μία από τις ενήλικες πια κόρες της γυναίκας του, ξαναζώντας τον εφιάλτη των παιδικών της χρόνων ξέσπασε σε λυγμούς τονίζοντας ότι νιώθει... ένοχη η ίδια για τη φρίκη που έζησε στα χέρια του δεύτερού της «πατέρα». Με αυτή την τραγική ενοχή που σημαδεύει τόσες κακοποιημένες σεξουαλικά κοπελίτσες και μεγαλύτερες γυναίκες, που τους κηλιδώνει την ψυχή η μελανιά ότι αυτές «έφταιγαν»...

Η τραγική μητέρα, που αφοσιώθηκε στον «καλό» της και του εμπιστεύτηκε ουσιαστικά την επιμέλεια των δύο κοριτσιών της πριν ακόμα τον παντρευτεί, μετά το πρώτο σοκ της εικόνας του άντρα της να ασελγεί εις βάρος του βρέφους τους, έπεσε πιο βαθιά στον γκρεμό, όταν συζητώντας με τις μεγαλύτερες (αλλά πάντα παιδιά...) κόρες της, έμαθε ότι κι αυτές είχαν πέσει θύματα των διεστραμμένων του ορέξεων. «Για πολλά χρόνια η συμπεριφορά του έδειχνε φυσιολογική προς τα παιδιά μου. Οταν αποκαλύφθηκαν όλα και απευθύνθηκα στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής, ήταν αργά» λέει καταθέτοντας συντετριμμένη η πρώην σύζυγός του στο δικαστήριο.

Ο πατέρας ακόμα και από το εδώλιο του κατηγορουμένου σάρκασε τον παππού και τη γιαγιά των παιδιών, που οργισμένοι τον προπηλάκισαν: «Τώρα τα θυμηθήκατε αυτά;» τους είπε, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι η πρώην σύζυγός του και μητέρα... θέλει να του φάει λεφτά! Το δικαστήριο διέκοψε προσωρινά. Θα συνεχίσει και θα λάβει την απόφασή του τον Φεβρουάριο.
Espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...