Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΔ για την επέτειο των Ιμίων


Έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας...

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την αυριανή επέτειο της κρίσης των Ιμίων και τη συμπλήρωση 15 χρόνων από τότε δήλωσε:

«Η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους είναι γεμάτη από παραδείγματα ηρωισμού και αυτοθυσίας συμπατριωτών μας, που έπεσαν στο καθήκον της υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας. Η θυσία όμως των τριών αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού στα Ίμια, πριν 15 χρόνια, αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας της Ελλάδος στη σύγχρονη εποχή.

Το επεισόδιο των Ιμίων που αποτέλεσε την έκφραση των τουρκικών ισχυρισμών περί «γκρίζων ζωνών», οι συνεχείς προκλητικές ενέργειες των Τούρκων με τις οποίες αμφισβητούν τα Εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα.

Η Ελλάδα απορρίπτει αυτήν την προκλητική πολιτική των Τούρκων και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί συμβιβασμούς. Οι αγωνιστές των δικαίων αιτημάτων του Ελληνικού Έθνους ,προστάτεψαν την Εθνική μας αξιοπρέπεια με αυταπάρνηση και τόλμη. Αυτό απαιτεί και η σύγχρονη εποχή. Αυτό χρωστάμε στους τρεις Έλληνες αξιωματικούς, αυτό χρωστάμε σε όλους τους Έλληνες που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας», καταλήγει ο κ. Τζίμας.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...