Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Απεργίες από τα μέσα μεταφοράς και τους γιατρούς



Απεργίες από τα μέσα μεταφοράς και τους γιατρούςΜε μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς προειδοποιούν οι συνδικαλιστές, μετά την εσπευσμένη κατάθεση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες στη Βουλή...

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι «κατεδαφίζεται κάθε κεκτημένο» τους, μιλούν για «αιφνιδιασμό» από την πλευρά της κυβέρνησης και ετοιμάζονται να προχωρήσουν από τη Δευτέρα σε 48ωρες απεργίες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι σχετικές αποφάσεις, μάλιστα, αναμένεται να ληφθούν σε γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες χωρίς μπλε λεωφορεία από τις 11:00 ως τις 16:00 θα είναι η Αθήνα την Δευτέρα λόγω της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στην
ΕΘΕΛ.

Εντωμεταξύ, με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, απαντούν οι γιατροί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Αναλυτικά προχωρούν σε δύο 48ωρες απεργίες από την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, έως και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Επίσης οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ μετά τη συνάντησή τους με τον κο Τσιόκα, δήλωσαν ότι παραμένουν αγκάθια στον διάλογο για τις μετατάξεις και τις συλλογικές συμβάσεις και εμφανίστηκαν έτοιμοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν κηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, 4ωρη στάση εργασίας (09:00.-13:00), προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10:00, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου έχουν προγραμματίσει πανιατρική συγκέντρωση στις 10:00 στο ξενοδοχείο President, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...