Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Να φτιάξουμε νόμους, αλλά και να τους τηρούμε…


Το θέμα της κατάληψης της Νομικής από μετανάστες απασχόλησε τη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ όρισε εισηγητή τον Ηλείο βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος στην τοποθέτησή του, έθεσε ουσιαστικά θέμα πανεπιστημιακού ασύλου.
«Η χώρα θα διασυρθεί και από αυτή την εικόνα κατάληψης που σήμερα είναι από μετανάστες, ενώ αύριο θα είναι από οποιαδήποτε ομάδα που διαμαρτύρεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να νομοθετήσει άμεσα για να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα που καταλύουν τους νόμους.

Μεγάλο και δύσκολο το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, όμως, όλα τα δύσκολα ζητήματα ξεκινούν από την ίδια αφετηρία: σε τούτη τη χώρα οι νόμοι παραβιάζονται τόσο εύκολα ώστε ο καθένας πράγματι να κάνει ό,τι θέλει.

Ακόμη και αν νομοθετήσει το κράτος επί του ζητήματος του ασύλου, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι ο νόμος θα ισχύσει; Πόσοι νόμοι στη χώρα ετούτη δεν γράφονται στα παλιά μας τα παπούτσια, δημιουργώντας ανισότητες και κοινωνικές εντάσεις;

Ναι, λοιπόν, στη νομοθέτηση, αλλά ναι και στην πιστή εφαρμογή των νόμων με την ευθύνη και τη μέριμνα του κράτους.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...