Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

«Μαχαίρι» έως 50% στο μέρισμα των ορφανικών οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων

«Μαχαίρι» έως 50% στο μέρισμα των ορφανικών οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων, μείωση 33% του βοηθήματος πένθους και περιορισμό του μερίσματος για τις χηρεύουσες οικογένειες οι οποίες είχαν δικαιωθεί προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Η «επιδρομή» ωστόσο στα δικαιώματα των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών δεν σταματάει στις τρεις αυτές ρυθμίσεις. Στο ίδιο άρθρο του νομοσχεδίου, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, υπάρχουν διατάξεις που καταργούν το διπλασιασμό των χρόνων υπηρεσίες στον υπολογισμό του μερίσματος για την κατηγορία υψηλού κινδύνου στελεχών (πιλότοι, υποβρύχιοι καταστροφείς, αλεξιπτωτιστές, ναρκαλιευτές) αλλά παραμένει σε ισχύ η αναγνώρισή του στη σύνταξη.

Επίσης επιβαρύνουν όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας με εισφορά 0,5% και αυξάνουν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών στο ΝΙΜΤΣ. Σύμφωνα λοιπόν με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή σχετικά με την «καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» περιλαμβάνονται 6 ρυθμίσεις που επιβαρύνουν τους εν ενεργεία και τους συνταξιούχους στρατιωτικούς, αλλά και τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους εν ώρα υπηρεσίας και προσφοράς στην πατρίδα.

1. Το μέρισμα του κυρίως ασφαλισμένου μεταβιβάζεται στην ορφανική οικογένεια στα ποσοστά που μεταβιβάζεται και η κύρια σύνταξη, σε ποσοστό ανάλογο της συντάξεως του Δημοσίου.

Δηλαδή αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας να μεταβιβάζουν στην ορφανική οικογένεια όλο το μέρισμα του κυρίως ασφαλισμένου (αυτού που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας), αλλά να ακολουθηθεί η πρακτική που ισχύει στα επικουρικά ταμεία.
2. Οι χηρεύουσες οικογένειες που δικαιούνται σήμερα ολόκληρο το μέρισμα (του κυρίως ασφαλισμένου) δε θα λάβουν τις όποιες αυξήσεις γίνουν μελλοντικά στο μέρισμα.

3. Μειώνεται από τα 15 σε 10 μηνιαία μερίσματα του κυρίως ασφαλισμένου θανόντος το βοήθημα πένθους που καταβάλλουν τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού και Αεροπορίας.

4. Προωθείται η μερική ανακοστολόγηση τω παρεχόμενων υπηρεσιών στους δικαιούχους νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ΝΙΜΙΤΣ και η ρύθμιση τ5ων χρεών του Ιδρύματος προκειμένου να καταστεί οικονομικά εύρωστο και πλεονασματικό.

5. Δεδομένου ότι το ΝΙΜΙΤΣ απαλλάσσεται από τις δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού του και των ιατρών του ΕΣΥ, δεν υφίσταται λόγος συνέχισης της εισφοράς 0,5% των αξιωματικών και των ανθυπασπιστών της Πολεμικής Αεροπορίας.

6. Παύουν να λογίζονται αυξημένα για την αναγνώριση του μερίσματος και γενικά για τις παροχές μετοχικών ταμείων τα χρόνια υπηρεσίες που για ειδικές κατηγορίες στρατιωτικών λογίζονται αυξημένα στο διπλάσιο ή τριπλάσιο από το συνταξιοδοτικό νομοθέτη. Η επιβαρυντική αυτή ρύθμιση αφορά κυρίως τους αεροπόρους, αφού ο αυξημένος χρόνος λογιζόταν και για το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας χρόνος μετοχικής σχέσης, υπό την προϋπόθεση αναγνώρισής του και καταβολής των προβλεπόμενων εισφορών.
PIREASNEWS.GR 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...