Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποιήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών


Κινητοποιήσεις δασκάλων και νηπιαγωγών
Από παλαιότερη συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου.
Ύστερα από την εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση την...
...Τρίτη 1-3-2011, ώρα 19:00 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.
Στη συνέλευση θα συζητηθούν  οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα τις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να παρθούν αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

Στο μεταξύ σήμερα και αύριο ο σύλλογος συμμετέχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει τα εξής:

Βιώνουμε, ως εργαζόμενοι, μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών. Δικαιώματα και δίκαιες κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες βρίσκονται στο στόχαστρο και βάλλονται καθημερινά. Οι επιταγές του μνημονίου και η πολιτική που ακολουθείται από κυβέρνηση και τρόικα,  κατεβάζουν καθημερινά το βιοτικό μας επίπεδο.

Τα όρια αντοχής έχουν πλέον ξεπεραστεί. Το σύνολο των εργαζομένων που καμία ευθύνη δε φέρει για τη σημερινή κρίση πλήττονται από καταιγισμό μέτρων σε όλους τους τομείς, ενώ αντίθετα οι έχοντες και κατέχοντες καθώς και το τραπεζικό σύστημα παραμένουν στο απυρόβλητο.

Οι περικοπές που επιβάλλονται στους βασικούς τομείς της κοινωνικής πολιτικής, υγεία-παιδεία-κοινωνική ασφάλιση, θα πλήξουν ακόμη περισσότερο τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας οδηγώντας την κατάσταση σε αδιέξοδο.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η κατάσταση περιγράφεται με τα πιο μελανά χρώματα. Η μείωση των δαπανών για την παιδεία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, 2,76% του ΑΕΠ, με τις περικοπές των επιχορηγήσεων τα σχολεία πλέον δυσκολεύονται να ανταποκριθούν και στις πιο βασικές τους υποχρεώσεις, επέρχονται συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων χωρίς να διασφαλίζονται παιδαγωγικά κριτήρια, επέρχεται το ενιαίο μισθολόγιο που απειλεί να μειώσει περεταίρω τα εισοδήματά μας.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο εκπαιδευτικός κόσμος και το σύνολο των εργαζομένων πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Είναι η ώρα του αγώνα, η ώρα που πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις και με την παρουσία μας να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητά μας για το δίκιο των αιτημάτων μας.

Σας καλούμε, όλες και όλους, στις απεργίες και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται:
Αντιστεκόμαστε στα μέτρα του μνημονίου και στην επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής μας".
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...