Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Εκατοντάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στο Δομοκό εν μέσω χιονοθύελλας

http://www.newsit.gr/files/Image/03-02-11/resized/xionia20_534_355.jpgEκατοντάδες είναι τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή... του Δομοκού καθώς έχει ντεραπάρει μια νταλίκα στο 45ο χιλιόμετρο κοντά στο «Δρούγο» του Δομοκού και δεν επιτρέπει την διέλευση τους, ενώ χιονίζει ακατάπαυστα.

Η ουρά των Ι.Χ. και φορτηγών που έχουν εγκλωβιστεί ξεπερνά τα 3 χιλιόμετρα και παραμένουν ακινητοποιημένα περισσότερο 2 ώρες. 
 
Μάταια τα μηχανήματα προσπάθησαν να ανασύρουν το φορτηγό ενώ και αυτή την ώρα εξελίσσονται προσπάθειες για να απελευθερώσουν το οδόστρωμα και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Πλημμύρισε η Αθήνα από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει από νωρίς ολόκληρη τη χώρα και έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα από τις βροχές και τις χιονοπτώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Προβλήματα σε όλη την Αττική, με διακοπές κυκλοφορίας και πλημμύρες, έχει δημιουργήσει η έντονη βροχόπτωση. Η κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί στη λεωφόρο Αρίωνος προς Αρτέμιδα από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος, στην οδό Αγίου Χριστοφόρου στην περιοχή Πετμεζά στα Σπάτα και στην οδό Μαρκοπούλου, στη διασταύρωση με την οδό Καλαβρύτων, στο Μαρκόπουλο.

Επίσης, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, από το ύψος της οδού Ζέππου στη Βούλα και για μήκος περίπου 800 μέτρων προς το Ελληνικό, η κυκλοφορία γίνεται μόνο από την αριστερή λωρίδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, κατά τμήματα, στο ρεύμα προς Πειραιά από τη Γλυφάδα μέχρι το Παλαιό Φάληρο.

Η πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 117 κλήσεις από τις οποίες οι 15 είναι για δέντρα που έπεσαν από τον αέρα και οι υπόλοιπες για πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα σε όλο το λεκανοπέδιο, αλλά ειδικότερα στα Νότια Προάστια.

Αυτή την ώρα 26 συνεργεία της πυροσβεστικής κάνουν αντλήσεις υδάτων από τα πλημμυρισμένα οικήματα.

Σοβαρά προβλήματα και στην υπόλοιπη χώρα

Η Πελοπόννησος είναι από τα γεωγραφικά διαμερίσματα που πλήττεται με σφοδρότητα από το κύμα κακοκαιρίας. Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, από τις 17.00 το απόγευμα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, λεωφορείων και των οχημάτων βαρέως τύπου στην εθνική οδό Τριπόλεως - Σπάρτης.

Παράλληλα, δεκάδες σημεία στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου έχουν αποκλειστεί και η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού για τον εντοπισμό ενός 31χρονου που αγνοείται. Ο αγνοούμενος, που επέβαινε σε λέμβο, είχε ξεκινήσει χθες το απόγευμα για ψάρεμα στην περιοχή.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στη Στερεά Ελλάδα και 13 χωριά αποκλεισμένα στη Φθιώτιδα

Έντονη χιονόπτωση σε ορεινές περιοχές του νομού, με το χιόνι να ξεπερνά σε πολλά χωριά τους 70 πόντους!



Φωτό από το lamiastar.gr 


Ήδη, από Λαμία προς Καρπενήσι, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.

Μερικό απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων που φτάνουν τα 9 μποφόρ

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το Λαύριο, ενώ από Πειραιά δεν έφυγε το «Μπλού-Σταρ Οράϊζον» για Πάρο-Θήρα-Κάλυμνο-Νίσυρο-Τήλο και Ρόδο.

Το «Μπλού-Σταρ Πάρος», δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο Πειραιά-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ηρακλειά-Σχοινούσα-Κουφονήσι-Κατάκωλο.

Επίσης το πλοίο «Διαγόρας» για Κω και Ρόδο δεν πραγματοποίησε δρομολόγιο.

Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ δεν έγιναν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για Υδρα-Σπέτσες και Πόρτο Χέλι.

Απο Σαλαμίνα δεν φεύγουν μόνο τα μικρά σκάφη για Πέραμα.

Πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή

Ο καιρός στα δυτικά και βόρεια προβλέπεται αίθριος και μονο στη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν το πρωί πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.
 
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής στερεάς - Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ, αλλά στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα επικρατούν νοτιοανατολικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση και θα επικρατήσει ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Ο καιρός στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, σχετική βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέχρι 4 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός που σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωρας θα είναι ισχυρός.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στην Κρήτη και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει:

- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...