Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στο Κτηματολόγιο άλλες τέσσερις περιοχές της Ηλείας


Στο Κτηματολόγιο άλλες τέσσερις περιοχές της Ηλείας
Η Αμαλιάδα είναι μια από τις τέσσερις περιοχές της Ηλείας που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη.
Σε δημόσια διαβούλευση βγαίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες από την εταιρία Κτηματολόγιο Α.Ε. τα τεύχη διαγωνισμού για το νέο πρόγραμμα κτηματογράφησης που περιλαμβάνει και τέσσερις περιοχές της Ηλείας.
Σύμφωνα με τις πηγές του iliatora.gr, πρόκειται για τις περιοχές των προ – καποδιστριακών ΟΤΑ Αγίου Γεωργίου Πύργου, Αμαλιάδας, Κολιρίου και Λασταίικων. Δέσμευση της εταιρίας ήταν η προκήρυξη του διαγωνισμού των μελετών κτηματογράφησης, που θα αναδείξει τους αναδόχους του νέου προγράμματος, να γίνει στις αρχές του 2011.

Στόχος της εταιρίας είναι να προχωρήσουν εντατικά οι εργασίες κτηματογράφησης ώστε μέχρι το 2020 η χώρα να έχει αποκτήσει επιτέλους εθνικό κτηματολόγιο. Στη συγκεκριμένη προκήρυξη περιλαμβάνονται συνολικά 263 περιοχές προ – καποδιστριακών ΟΤΑ σε ολόκληρη την χώρα.

Στα πλάνα της Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι να βγάλει μέχρι το τέλος του 2012 μια νέα προκήρυξη για αγροτικές περιοχές και περιοχές αναδασμών και διανομών, ενώ το 2014 και το 2015 θα υπάρξουν δύο ακόμη προκηρύξεις με τις οποίες θα καλυφθούν όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι μελέτες του νέου προγράμματος κτηματογράφησης θα προκηρυχθούν με τον ισχύοντα νόμο που προβλέπει εκπτώσεις 20%.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Εθνικό Κτηματολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί άλλες τέσσερις περιοχές της Ηλείας. Πρόκειται για τους προ – καποδιστριακούς ΟΤΑ Λεχαινών, Αρετής, Μανολάδας και Νέας Μανολάδας. Στις τέσσερις αυτές περιοχές έχουν αρχίσει οι διαδικασίες και για την σύνταξη των δασικών χαρτών, διαδικασία της οποίας απαιτείται να έχει προηγηθεί η κτηματογράφηση.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...