Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σε δύο χρόνια αρχίζει στο Κατάκολο η έρευνα για πετρέλαιο


Μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.
Όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική», ο κ. Μανιάτης σε σημερινή συνέντευξή του στο Reuters τόνισε: «Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ξεκινήσουμε μέσα στους επόμενους 18-24 μήνες, δηλαδή να έχει γίνει η πρώτη ανάθεση ερευνητικού αντικειμένου και να έχουμε ανάδοχο».

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο (νέος κρατικός) φορέας θα εισηγηθεί έναν πρώτο γύρο παραχωρήσεων», συμπλήρωσε, εκτιμώντας ότι ο σχετικός διαγωνισμός θα αφορά 4-5 μπλοκ. «Η κατεύθυνση που έχουμε δώσει είναι ο φορέας να αρχίσει να δουλεύει στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, εκεί που έχουμε ώριμα, επιστημονικά δεδομένα», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.
Επιβεβαιώνονται έτσι και οι πληροφορίες του iliatora.gr από τις 22 Δεκεμβρίου 2010 για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το κοίτασμα πετρελαίου στο Κατάκολο (δείτε σχετικό άρθρο).
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...