Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κλοιός ελέγχων για ελληνοποίηση πατάτας


Οριστικό τέλος στο κύκλωμα ελληνοποίησης της αιγυπτιακής πατάτας, μέρος του οποίου έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του τα τελευταία χρόνια και στην Ηλεία, επιθυμεί να δώσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Το θέμα ανέδειξε σε εκτεταμένο ρεπορτάζ η εφημερίδα «Εθνος» (διαβάστε εδώ), επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο κίνδυνος να ξεπεράσει η τιμή της πατάτας το όριο του ενός ευρώ είναι πλέον ορατός.

Το ρεπορτάζ περιγράφει ολόκληρη την εξέλιξη της κομπίνας, από τη στιγμή που θα φύγει το καράβι από την Αίγυπτο μέχρι την διάθεση του ελληνοποιημένου, πλέον, προϊόντος στην αγορά.

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που περιγράφεται ως διαδικασία ελληνοποίησης της πατάτας. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι το προϊόν πλένεται για να φύγει η τύρφη που το περιβάλλει και αμέσως μετά… πασπαλίζεται με χώμα Ελληνικό!

Το απίστευτο της όλης ιστορίας είναι ότι αυτή η διαδικασία γίνεται σε συσκευαστήρια πατάτας, μονάδες που εύκολα μπορούν να ελεγχθούν αλλά άγνωστο γιατί, μέχρι τώρα καμία αρμόδια υπηρεσία του δημοσίου δεν έχει αποκαλύψει ένα τέτοιο γεγονός! 

Για να γίνεται πασπάλισμα της πατάτας με χώμα πρέπει στο συσκευαστήριο να υπάρχει κάποια ειδική εγκατάσταση, να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία και ανθρώπινο δυναμικό να την διεκπεραιώνει.

Ποτέ όμως κανένας ελεγκτής δεν είδε ή δεν άκουσε τίποτα, λες και όλα όσα γίνονται είναι… αόρατα! Μακάρι να γίνει τώρα αυτό και να σταματήσει ένα καρκίνωμα που υπονομεύει την επιβίωση εκατοντάδων μικρών παραγωγών…
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...