Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Μια θέση-Μια στάση ευθύνης, επί ενός σημαντικού γεγονότος και μιας καταδικαστικής(για το χωριό μας)πραγματικότητας.


Τοποθέτηση του Τοπικού Συμβούλου Νάσου Στριγά στην συνεδρίαση του Τ.Σ. Νεοχωρίου της    23/9/2011
      
Πρόεδρε, πέρασε μια εβδομάδα από την νύκτα της προηγούμενης Παρασκευής 16/9/2011 κατά την οποία συντελέστηκε η πρώτη πράξη βεβήλωσης της Ελληνικής σημαίας στην πλατεία των Ηρώων και τρεις μέρες από την δεύτερη, επί της σημαίας του Γυμνασίου.
Αυτές οι δυο απαράδεκτες και καταδικαστέες πράξεις αποτελούν  μια  πολύ  αρνητική εξέλιξη για την τοπική μας Κοινότητα και μαζί με  τα άλλα παρεπόμενα γεγονότα (όπως και κάθε σημαντικό έκτακτο γεγονός) απαιτούσαν υπεύθυνη αντιμετώπιση και προσεκτικό χειρισμό από τα θεσμικά όργανα και τους αρμοδίους φορείς. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα αυτό δεν συνέβη, αλλά και κατά την σημερινή συνεδρίαση η οποία προκλήθηκε κατόπιν διαμαρτυριών μου δεν συνέβαλε θετικά είτε στην κάλυψη κάποιων κενών και διόρθωση κάποιων σφαλμάτων, μήτε στην λήψη αποφάσεων για την περεταίρω αντιμετώπιση του ζητήματος.
Επί των παρατηρήσεων μου και της κριτικής που  άσκησα για την αυθαίρετη λειτουργία σου αγνοώντας το συμβούλιο και τις θεσμικές σου υποχρεώσεις, με τη στάση σου επιβεβαίωσες απόλυτα ότι η μέχρι σήμερα λειτουργία και συμπεριφορά σου (όπως έχω καταγγείλει) δεν είναι αδυναμία μόνο,  πάνω απ’ όλα είναι σκοπιμότητες!!!

 - Επί των διαδικασιών αντιμετώπισης των γεγονότων επισημαίνω .
1)Στα έκτακτα γεγονότα συγκαλείτε άμεσα το Τοπικό Συμβούλιο.
2)Ενημέρωση και Συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους Δημοτικούς εκπροσώπους .    ( ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ)

 - Επί της ουσίας επισημαίνω.

1)ΕΚΤΑΚΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ιδιαίτερα αυτά που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πλήγμα στην κοινωνική ειρήνη και συνοχή, της Δημοκρατικής και φιλήσυχης κοινωνίας μας, απαιτούν υπεύθυνο κι αντικειμενικό χειρισμό

2)Η αντιμετώπιση έκνομων πράξεων και συμπεριφορών οικονομικών μεταναστών για κανέναν λόγο δεν επιτρέπετε  να γίνετε με υπερβολές και ισοπεδωτικό τρόπο που να προσβάλουν την μεγάλη πλειοψηφία των φιλήσυχων και νομοταγών συνανθρώπων μας που αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωση, και κυρίως τα παιδιά που τραυματίζετε η ψυχή τους. (ίσως ανεπανόρθωτα.)
3) Η αντικατάσταση της σημαίας ως πράξη αποκατάστασης έπρεπε να γίνει άμεσα από την τοπική αρχή και μόνο. Η απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική παρέμβαση ακροδεξιάς ομάδας στην κοινότητα μας- στον Δήμο μας, δεν ευαισθητοποίησε κανέναν.  Καμία αντίδραση πρόεδρε? Ούτε παρέμβαση ? Ούτε καταγγελία?  Ο Δήμαρχος ?    Ο        Αντιδήμαρχος?   ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!—ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ????

 ΜΟΝΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ - ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ - ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ?

   Πρόεδρε, τα σύμβολα, την σημαία ,την  πατρίδα, το χωριό μας όλοι τα  αγαπάμε  τα  τιμάμε  και τα  υπηρετούμε.

Φτάνει να ξέρουμε ,να μπορούμε και να θέλουμε…..

Υ.Γ. Τι να περιμένει όμως κάποιος, από έναν πρόεδρο που δεν ενοχλείτε και αδιαφορεί για την πλήρη  εγκατάλειψη της κοινότητας μας από την Δημοτική Αρχή ?     ΤΙΠΟΤΑ!!!  Απλά του αναλογεί και πρέπει να του χρεωθεί η μέγιστη ευθύνη…. Και ας μην αναρωτάτε κανείς για το << τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε>>!!


                    ΝΑΣΟΣ   ΣΤΡΙΓΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...