Έρχεται πολύ "νερό" - Προσοχή από το απόγευμα του Σαββάτου


Έρχεται πολύ Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού περιμένουμε από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, όπως από την αρχή της εβδομάδας το ΗΛΕΙΑ LIVE έχει ενημερώσει, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες,
θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία η κακοκαιρία φαίνεται πιο ψυχρή και πιο σύντομη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Ωστόσο, οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένονται αρκετά ισχυρές και είναι πιθανό να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Πιο αναλυτικά:
Την Παρασκευή 7/10, περιμένουμε στην Ηλεία αρκετές νεφώσεις που θα δίνουν μπόρες / τοπικές καταιγίδες, με τα περισσότερα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στις πιο δυτικές παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά θα συνεχιστούν κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου 8/10 όπου ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω σοβαρή επιδείνωση. Οι άνεμοι νότιοι 5-6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση το Σάββατο, μέγιστες 23 με 24 βαθμούς.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία το χρονικό διάστημα από το απόγευμα του Σαββάτου 8/10 έως και το πρωί της Κυριακής 9/10 αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανό να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο,την Κυριακή, αρχικά νότιοι 6-7 μποφόρ, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά στα 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και οι μέγιστες τιμές στα πεδινά δεν θα ξεπεράσουν τους 17 με 18 βαθμούς και τους 12 με 13 βαθμούς στα ημιορεινά -ορεινά. Η κακοκαιρία μέσα στην ημέρα θα παρουσιάσει ύφεση. Κατά διαστήματα μέχρι το πρωί της Δευτέρας 10/10 θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες, γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, όμως η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.
Την Τρίτη 11/10 σύμφωνα με τα στοιχεία η κακοκαιρία θα αποτελεί παρελθόν όμως θα αφήσει αρκετό κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Το μεσημέρι οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπερνούν τους 19 βαθμούς στα πεδινά και τους 14 με τους 15 βαθμούς Κελσίου στα ημιορεινά-ορεινά.
Παρακολουθούμε τα νεότερα στοιχεία και για ότι νεότερο θα ενημερώσουμε.
Επιμέλεια πρόγνωσης για το ilialive.gr Θεόδωρος Κονδύλης
ilialive

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ