Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κρίσιμος μήνας για την ελληνική οικονομία ο Δεκέμβριος



Μήνας των κρίσιμων επισκέψεων για την ελληνική οικονομία αναμένεται ότι θα είναι ο Δεκέμβριος. Κι αυτό γιατί από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του αναμένονται στην Αθήνα πολύ υψηλές κι αποφασιστικές, για την επόμενη μέρα της χώρας, παρουσίες.


Συγκεκριμένα, εκείνο το διάστημα, θα βρεθεί στην πρωτεύουσα το βασικό κλιμάκιο του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.
 
Προηγήθηκε, στις αρχές του Οκτωβρίου, το πρώτο κλιμάκιο των στελεχών του ίδιου οίκου, το οποίο λειτούργησε κυρίως προλειαντικά για να προετοιμάσει το έδαφος και τις συναντήσεις του Δεκεμβρίου, οι οποίες θα είναι και οι κρισιμότερες. 
 
Ο λόγος είναι ευνόητος: Κάποια στιγμή, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, θα δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση του οίκου για την πορεία και τις προοπτικές της οικονομίας, από το περιεχόμενο της οποίας θα εξαρτηθεί εν πολλοίς η ολική επαναφορά της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου.

Λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις αρχές Δεκεμβρίου (ή το νωρίτερο στα τέλη Νοεμβρίου), πρόκειται να έρθει στην Αθήνα το αντίστοιχο κλιμάκιο της Fitch, με την ίδια ακριβώς αποστολή: τη σύνταξη της δικής της έκθεσης για την ελληνική οικονομία. 
 
 
Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινισθεί πότε ακριβώς θα κάνει την ίδια διαδρομή ο τρίτος και αυστηρότερος της παρέας και συγκεκριμένα η S&P.
 
Το πιθανότερο, πάντως, είναι ότι και δικό της κλιμάκιο θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" προς τα τέλη Δεκεμβρίου ή το αργότερο αρχές Ιανουαρίου.

Και βεβαίως, η κρισιμότερη όλων των επισκέψεων, θα είναι αυτή του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ.Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου με μια και μοναδική αποστολή: να αποτρέψει το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών, που θα μπορούσε να τινάξει, κυριολεκτικά, στον αέρα κάθε προσπάθεια διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...