Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μύηση των μαθητών στις τέχνες

ergastiriΟ Τομέας Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας διοργανώνει Εργαστήριο Θεάτρου και Δημιουργικής Γραφής και Έκφρασης για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Ν. Ηλείας, το οποίο θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 και μέχρι τα τέλη Μαΐου 2011.


Στόχος του Εργαστηρίου είναι η μύηση των μαθητών στις τέχνες του θεάτρου και του λόγου, η πνευματική και αισθητική καλλιέργειά τους μέσω της αγωγής του γραπτού λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης, η ανάδειξη των δεξιοτήτων τους και η προώθηση της συγγραφής, της ποίησης και του θεάτρου.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Εργαστηρίου εντάσσονται ο 3ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης & Διηγήματος, με θέμα

«Ταξίδια σαν θάλασσες, με πλοίο τον κόσμο», που έχει ήδη προκηρυχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη και οι θεατρικές παραστάσεις που θα δοθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν και θα γίνονται στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Πύργου (οδός Πατρών 39), σε αίθουσες που παραχωρούνται ευγενώς από τις διευθύνσεις των σχολείων.

Αναλυτικότερα, τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής και Έκφρασης θα γίνονται από τον κ. Αργύρη Καραβούλια, λογοτέχνη - δημοσιογράφο, κάθε Δευτέρα 6.30- 7.30 μμ για το Γυμνάσιο και 7.30- 8.30 μμ για το Λύκειο και περιλαμβάνουν:
1.       Εισαγωγή σε βασικά θέματα συγγραφής (έρευνα, περιγραφή, χαρακτήρας, χώρος, χρόνος, πρόσωπο) - ασκήσεις πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.
 
2.       Λεκτικά παιγνίδια, που σκοπό έχουν την ανάδειξη της ικανότητας συγγραφής των μαθητών.
 
3.       Ασκήσεις έκφρασης και δεξιότητας στον δημιουργικό γραπτό λόγο.
 
4.       Ανάλυση λογοτεχνικών ειδών και ειδών του γραπτού λόγου.
 
5.       Συγγραφικές απόπειρες. 
 
 Τα μαθήματα Θεάτρου θα γίνονται από την κα Ελευθερία Μυλωνά, φιλόλογο, MSc Επιστημών Αγωγής, MSc Σχολικής Ψυχολογίας, τελειόφοιτο Θεατρολογίας, κάθε Παρασκευή 7.30 - 9.00 μμ 

και περιλαμβάνουν: 

 
Α. Ερέθισμα - έκφραση - αυτοσχεδιασμός
 
Β. Θεατρικό παιγνίδι
 
Γ. Δραματοποίηση κειμένων
 
Δ. Απόπειρα γραφής θεατρικού κειμένou
 
Ε. Προετοιμασία παράστασης 
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων, κα Τερζή, στο τηλέφωνο 26210- 83026.

protinews.gr
Συντάκτης Άννα Ψυχογυιού    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...