Έσβησε και η τελευταία ελπίδα για τον Παναθηναϊκό

Μόνο με θαύμα θα περάσει στους «16»

Ο Παναθηναϊκός σεβάστηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε τη Ρουμπίν Καζάν, όταν... ξύπνησε πίεσε, αλλά ήταν πολύ αργά. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι πρωταθλητές θέλουν... θαύμα για να περάσουν στους «16»!


Ο Παναθηναϊκός έπαιζε τα... ρέστα του κόντρα στη Ρουμπίν για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης. Λαβωμένος. Λέτο, Γκοβού, Νίνης, Ζιλμπέρτο, Καντέ ήταν... off και, αν και ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Μέσα όλα τα διαθέσιμα «όπλα», τετράδα στην άμυνα και η επιλογή του Μαρίνου για το δεξί «φτερό», όπως πρόβαρε στην Παιανία στην τελευταία προπόνηση.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι. Σιμάο στον άξονα, έχοντας μπροστά του Κατσουράνη, Καραγκούνη, αριστερά ο Λουίς Γκαρσία, δεξιά ο Μαρίνος και στην κορυφή της επίθεσης ο Σισέ.

Όταν δεν την... πουλούσε
Το... κανονάκι που θα του έδινε έξτρα ζωή ήταν το ζητούμενο, για να μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη δεύτερη θέση. Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός αν και είχε βρει το αδύναμο σημείο των Ρώσων δεν μπόρεσε να... χτυπήσει.

Όσες φορές οι «πράσινοι» έβαλαν σωστά την μπάλα κάτω, την κυκλοφόρησαν και συνδυάστηκαν από δεξιά, έβγαλαν φάσεις.

Αυτές οι φορές όμως ήταν ελάχιστες. Λάθη στη μεσαία γραμμή, με τον Καραγκούνη να είναι εκτός παιχνιδιού και να μην μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία και τον Γκαρσία να έχει ημιτελείς προσπάθειες.

Ο Σισέ κόντεψε να πάθει... αυχενικό από τις συνεχόμενες γιόμες. Όαση ο Μαρίνος με τον Βύντρα, αλλά και ο Κατσουράνης στο πρώτο μισάωρο.

Γενικά, πάντως,  το «τριφύλλι» είχε πρόβλημα στην άξονα, δίνοντας την ευκαιρία στους Ρώσους να έρχονται αντιμέτωποι κατευθείαν με την αμυντική τετράδα.

Σε κάποιες φάσεις ο Σιμάο έμοιαζε απελπιστικά μόνος, αλλά ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό η Ρούμπιν δεν αξιοποίησε τις φάσεις που δημιούργησε κυρίως με τον Κορνιλένκο, ενώ αρκετές στιγμές Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ είχαν σωστές αντιδράσεις στην πίεση.
Ανακάτεμα και ντεμπούτο Μαυρία
Τα εύκολα λάθη και τα γεμίσματα συνεχίστηκαν και στην επανάληψη και ο Νίκος Νιόπλιας στο 60' ανακάτεψε την τράπουλα. Κατσουράνης και Καραγκούνης πέρασαν εκτός γηπέδου, με τον Πλεσί και τον Χριστοδουλόπουλο να περνούν στο παιχνίδι.

Ο Γάλλος πήγε στον άξονα των χαφ μαζί με τον Σιμάο και τον Μαρίνο, ο Γκαρσία δεξί εξτρέμ και ο Λάζαρος αριστερό.

Παρά τις κινήσεις του Κοζανίτη τεχνικού ο Σισέ εξακολουθούσε να είναι σαν την... καλαμιά στον κάμπο. Δεν υπήρχε κανείς να παίξει κοντά του και να του δώσει στήριγμα.

Στο 77' ο Νιόπλιας αντικατέστησε τον Μαρίνο με τον Χάρη Μαυρία, στο ντεμπούτο του πιτσιρικά με την πράσινη φανέλα. Ο 16χρονος άσος πέρασε δεξιά, ο Γκαρσία επέστρεψε αριστερά και ο Χριστουδουλόπουλος πίσω από τον Σισέ.

Πίεσε αλλά άργησε
Με τις αλλαγές ο Παναθηναϊκός έγινε σαφώς πιο απειλητικός και έκλεισε -όπως θα μπορούσε να κάνει πολύ πιο νωρίς- τη Ρούμπιν στα καρέ της.

Από το 75' μέχρι το 85' οι «πράσινοι» -και με το... σπρώξιμο του κόσμου- προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Όλο το παιχνίδι η φάση στο τέλος, όπου ο Βύντρα στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στο πλεκτό. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για το «τριφύλλι».
Πηγή: gazzetta.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ