Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τώρα, η... Europa ευκαιρία τους!

Το gazzetta.gr αναλύει γιατί αυτή η αγωνιστική του Europa League είναι καθοριστικής σημασίας για την πρόκριση των τριών ελληνικών ομάδων και παρουσιάζει τη μεγάλη τους ευκαιρία για να κάνουν την υπέρβαση!

Οι τρεις εκπρόσωποί μας (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης) ρίχνονται σήμερα στη μάχη της 3ης αγωνιστικής του Europa League, με αποκλειστικό στόχο να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την είσοδό τους στις κορυφαίες «32» ομάδες της διοργάνωσης.
 
Τόσο οι δύο «Δικέφαλοι», όσο και ο Άρης, έχουν καλές πιθανότητες για να βρεθούν στην επόμενη φάση, κι αυτές θέλουν και μπορούν να τις αυξήσουν σήμερα.

Νίκη και.. φεύγει για «32»
Η «Ένωση» βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τις Ζενίτ, Χάιντουκ και Άντερλεχτ και φαντάζει ικανή να πάρει την πρόκριση πίσω από την πάντα ισχυρή ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. 
 
Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν το καθήκον τους στην πρεμιέρα των αγώνων νικώντας με 3-1 της κροατικής Χάιντουκ και έδειξαν πως είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από εκείνη του Σπλιτ. 
 
Στη συνέχεια δέχτηκαν μια φυσιολογική ήττα με 4-2 στη Ρωσία από τη Ζενίτ και πλέον απόψε η αναμέτρηση με την Άντερλεχτ είναι μείζονος σημασίας για το μέλλον των «κιτρινόμαυρων» στη διοργάνωση. Κι αυτό γιατί πέραν των Κροατών, οι Βέλγοι είναι αυτοί που θα πρέπει να μείνουν πίσω από την ΑΕΚ στη βαθμολογία, ώστε η ομάδα του Χιμένεθ να περάσει. 
 
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως το θετικό αποτέλεσμα επιβάλλεται απόψε, ώστε να δώσει ώθηση στην «Ένωση» και να… απλοποιήσει κάπως την υπόθεση πρόκριση. Αν μάλιστα έρθει και η νίκη μέσα στο Βέλγιο, τότε η ΑΕΚ θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την πρόκριση, αφού μάλιστα την 4η αγωνιστική θα υποδεχτεί τους Βέλγους στο Ολυμπιακό Στάδιο.
 
Μια συγκομιδή τουλάχιστον 4 βαθμών σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Άντερλεχτ θα στείλουν την ΑΕΚ με το… ένα πόδι στην επόμενη φάση.

Να… λυγίσει και τη Λεβερκούζεν!

Ο Άρης από τη μεριά του, θα υποδεχτεί την πάντα υπολογίσιμη γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους «κιτρινόμαυρους» να αγνοούν την ήττα στη Θεσσαλονίκη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για πολλές δεκαετίες… 
 
Στην πρεμιέρα η ομάδα του Κούπερ έκανε τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στην πανίσχυρη Ατλέτικο Μαδρίτης νικώντας την με 1-0 με πολύ ωραίο γκολ του Χαβίτο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη στη Νορβηγία. Η Θεσσαλονικείς, παρότι εντός έδρας έκαμψαν την αντίσταση της κατόχου του τροπαίου Ατλέτικο, στο Τρόντχαϊμ δέχτηκαν την ήττα από τη Ρόζενμποργκ με 2-1. 
 
Σε ένα ματς που ο Άρης θα μπορούσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα έμεινε στο μηδέν, και πλέον για να έλθει η πρόκριση πρέπει τουλάχιστον να κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. Το πρώτο, το πήρε. 
 
Το τελευταίο θα είναι με τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ενώ η σημερινή αναμέτρηση με τους Γερμανούς ίσως κρίνει και τη συνέχεια του ομίλου. Αν οι «κιτρινόμαυροι» πάρουν το… τρίποντο της νίκης θα γίνουν το φαβορί για την κατάληψη της μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του ομίλου. 
 
Πάντως είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη να παλέψει για την πρόκριση ως την τελευταία αγωνιστική σε έναν όμιλο που θυμίζει… Champions League.

Στην Ισπανία για… ό,τι καλύτερο

Τέλος, ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην Ισπανία για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του με τη Βιγιαρεάλ στο «Ελ Μαδριγάλ», θα δώσει μεγάλη μάχη, ώστε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια εξαιρετικά δύσκολη έδρα.
 
Πάντως ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει καταφέρει να κρατήσει ένα αήττητο στα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια που του επιτρέπει να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη σημερινή μονομαχία. Αρχικά στο Άμστερνταμ (1-1 με τον Άγιαξ), μετέπειτα στην Κωνσταντινούπολη (1-1 με την Φενερμπαχτσέ) και τελευταία στο Μπριζ (1-1 με την Κλαμπ Μπριζ) είναι τα τρία ισόπαλα εκτός έδρας αποτελέσματα του ΠΑΟΚ με το ίδιο σκορ. 
 
Βέβαια, η ομάδα του ΠΑΟΚ βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση προπονητή, καθώς απομακρύνθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και αυτό το γενικότερο μπέρδεμα ίσως έχει αντίκτυπο και στον αγωνιστικό χώρο για το «Δικέφαλο». 
 
Αξίζει όμως να τονίσουμε πως για τον ΠΑΟΚ -σε αντίθεση με τους άλλους δύο εκπροσώπους μας- μια ήττα δεν θα ήταν καθοριστική, καθώς αυτή τη στιγμή έχει ήδη 4 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η «ρεβάνς» με τους Ισπανούς στην Τούμπα την 4η αγωνιστική… προσφέρεται για περισσότερες ελπίδες αποτελέσματος.

Για όλες τις ομάδες μας εξάλλου ισχύει πως πρέπει να πάρουν όλα τα μας στην έδρα τους και το θετικό είναι πως μέχρι στιγμής όλα έχουν κατακτηθεί. Αν λοιπόν συνεχίσουν οι ελληνικές ομάδες να «μασάνε σίδερα» στα… κάστρα τους, και ταυτόχρονα «κλέψουν» κάποιους βαθμούς εκτός έδρας, η πρόκριση θα έρθει.
 
Και σίγουρα θα είναι πολύ σημαντική, καθώς η ποιότητα των αντιπάλων είναι πολύ υψηλή. Εξάλλου είπαμε, αυτό το Europa League θυμίζει… Champions! Και οι ελληνικές ομάδες δεν πρέπει να αφήσουν τη σημερινή ευκαιρία να πάει χαμένη.

gazetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...