Φωνές από την Σπιναλόγκα

Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός που αποκάλυψε χτες το “ newsbomb.gr” και το βράδυ η εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» για το φοβερό μυστικό που έκρυβε η Σπιναλόγκα, το νησί των λεπρών εδώ και 50 χρόνια. Ποιος θα το περίμενε ότι στην Σπιναλόγκα είχαν εξοριστεί και υγιείς άνθρωποι για πολιτικούς λόγους την εποχή του εμφυλίου και λίγο μετά για να τιμωρηθούν και να νοσήσουν.  
 
Η δημοσιογραφική έρευνα έφερε για πρώτη φορά στο φως αυτή την άγρια αλήθεια που κρυβόταν επί 50 χρόνια, ακόμα και από τα θύματα αυτής της θηριωδίας.
 
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Τα τέρατα εκείνης της εποχής υπέβαλαν σε στείρωση τα παιδιά που γεννιόντουσαν στην Σπιναλόγκα για να μην μεταφέρουν την ασθένεια στους απογόνους τους.
Φοβερά πράγματα μιας σκοτεινής εποχής για την Ελλάδα.
 
Όμως μέσα σε αυτή τη κόλαση άνθιζε το λουλούδι της αλληλεγγύης και του αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα.
 
Ο επαναστάτης στη Σπιναλόγκα Επαμεινώνδας Ρεμουντάκης, που ένωσε τους απόκληρους του νησιού σε μια ομάδα αγωνιστών για καλύτερες συνθήκες ζωής λεπρός και ο ίδιος και τριτοετής της σχολής νομικής όταν κλείστηκε στο νησί είπε στη μοναδική του συνέντευξη :
«Δεν θέλουμε να μας λυπάστε. Δεν θέλουμε να έρχεστε εδώ, να μας φωτογραφίζετε σαν αξιοπερίεργα όντα και μετά να φεύγετε και να μας ξεχνάτε. Την αγάπη σας θέλουμε»
 
Αυτή η αγάπη που θα ήταν βάλσαμο στην καρδιά αυτών των βασανισμένων ανθρώπων δεν ήρθε ποτέ για τους έγκλειστους της Σπιναλόγκα από το κράτος αλλά και από τους απλούς πολίτες.
 
Για αυτό και όσοι βρεθήκαν σε αυτό το νησί του διαβόλου είναι σήμερα ήρωες και μάρτυρες.
24ωρο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ