Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ, σου λεει μετά - ΑΝΔΡΕΣ ΟΔΗΓΟΙ, σου λεει μετά





1. Οι καθρέφτες του αυτοκινήτου δεν υπάρχουν για να φτιάχνετε το μακιγιάζ σας.

Το μακιγιάζ το φτιάχνουμε άψογο στο σπίτι μας και έτσι δεν χρειάζεται ούτε επιδιόρθωση, ούτε έλεγχο. Αντίθετα, μερικοί-μερικοί περίεργοι καρφώνονται στον καθρέφτη για να βλέπουν ποιος οδηγεί στο πίσω αυτοκίνητο και αν είναι γυναίκα, μπορεί να στρώσουν και το μαλλί στον καθρέφτη.

2. Η αριστερή λουρίδα δεν έχει όριο ταχύτητας 50 Χμ.

Αυτό λέω κι εγώ και με εκνευρίζουν μερικοί που πιάνουν την αριστερή λωρίδα στην παραλιακή και πηγαίνουν με 50 και με υποχρεώνουν να τους προσπερνώ από δεξιά ή να τους ανάβω φώτα. Ειδικά οι οδηγοί του Σαββατοκύριακου, είναι το κάτι άλλο!

3. Η σωστή θέση οδήγησης δεν είναι αυτή που κολλάς το κάθισμα στο τιμόνι.

Σωστός, έτσι οδηγούν οι κύριοι που έλεγα παραπάνω, που πάνε με 50 στην αριστερή.

4. Υπάρχει και το φλας όταν θέλετε να στρίψετε.

Ναι κύριοι, γιατί δεν το χρησιμοποιείτε; Γιατί οι κυρίες είναι συνήθως συνεπείς και το χρησιμοποιούν.

5. Αργά δεν σημαίνει και με ασφάλεια.

Συμφωνώ. Βλέπω τον κύριο που πηγαίνει αργά στην αριστερή ή μεσαία λωρίδα και οι άλλοι πρέπει να ετοιμάζονται για κυκλοφοριακή και ...εγκεφαλική συμφόρηση.

6. Η ευθεία είναι πάντα ο συντομότερος δρόμος.

Μόνον που μερικοί το βράδυ και τις στροφές τις κάνουν ευθείες. Να δεις τι γίνεται στην παραλιακή κάθε βράδυ. Ειδικά όταν έχουν πιεί κάποια (πολλά) ποτηράκια παραπάνω και δεν έχουν το θάρρος και τον ανδρισμό να πουν δεν μπορώ να οδηγήσω, θα πάρω ταξί, ή να με πάει κάποιος φίλος που δεν έχει πιεί. Έτσι πέφτουν πάνω στα άλλα αυτοκίνητα επαγγελματιών και μη, συχνά με θύματα. Και προκειμένου να αποζημιωθεί ο οδηγός που έπαθε την ζημιά, δεν αναφέρεται πουθενά ότι ο άλλος οδηγός ήταν μεθυσμένος, διότι δεν θα τον κάλυπτε η ασφάλεια και ο άτυχος ζημιωθείς δεν θα έβρισκε ποτέ το δίκιο του. Τα κενά της νομοθεσίας. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε όποιος κάνει ατύχημα εν ώρα μέθης να του αφαιρείται επί τόπου το δίπλωμα και να έχει το δικαίωμα μετά από 3μηνο, 6μηνο να ξαναδώσει εξετάσεις. Έτσι για να σεβόμαστε τους γύρω μας και να μην σκορπάμε τον όλεθρο.

7. Το φρένο δεν είναι τηλέφωνο.

Το ίδιο ισχύει και για τους κυρίους και να προσθέσω ότι συχνά και ιδίως στα επαγγελματικά φορτηγάκια τα φώτα δεν λειτουργούν ή είναι σπασμένα και έτσι εγώ πρέπει να κάνω τον μάντη για να καταλάβω πότε πρόκειται να φρενάρει, να στρίψει ή να αλλάξει λωρίδα!

8. Το τιμόνι υπάρχει για να στρίβετε.

...αφού ανάψετε το φλάς (αν ανάβει...)

9. Το ταμπλό δεν είναι σύνθετο.

...για να βάζετε κομπολόγια, φωτογραφίες από όλο το σόι, κ.λ.π. κ.λ.π.

10. Η πίσω εταζέρα δεν είναι ράφι σε κουκλόσπιτο.

...για να βάζετε τα εργόχειρα της κυρίας σας (μαξιλαράκια, σεμεδάκια, κ.λ.π.)

Πηγή: sxeseis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...