Στην έρμη ....Ηλεία ,πότε?



Στην έρμη την Ηλεία, πότε;
Διαβάζοντας την είδηση για την παράδοση ενός ακόμη τμήματος του υπερσύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου στην Αρκαδία, από την είσοδο της Τρίπολης ως το Αθήναιο, (άξονας Λεύκτρο – Σπάρτη), μοιραία κάποιος καταφεύγει...
...σε συγκρίσεις. Και οι συγκρίσεις αυτές, δυστυχώς, «αδειάζουν» για μιαν ακόμη φορά την Ηλεία.

Η Αρκαδία, από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, δηλαδή για περισσότερο από μια εικοσαετία, διαθέτει κλειστό αυτοκινητόδρομο, τον άξονα Τρίπολη – Κόρινθος.

Την τελευταία δεκαετία κατασκευάζονται άλλοι δύο οδικοί άξονες κλειστού τύπου με διαχωριστική νησίδα: Τρίπολη – Καλαμάτα και Τρίπολη – Σπάρτη.

Στην έρμη την Ηλεία, μπουλντόζα ακόμη δεν φάνηκε για τον περιβόητο αυτοκινητόδρομο που κάποτε ονόμασαν Ιόνια οδό και τώρα «αναβάπτισαν» σε Ολυμπία οδό.

Τι περισσότερο έχει άραγε η Αρκαδία; Σαφώς, το εθνικό οδικό της δίκτυο ήταν σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτό της Ηλείας, όμως στα τριάντα χρόνια ζωής του αυτοκινητόδρομου Πάτρας – Πύργου (αυτού που αποκαλούμε νέα εθνική οδό, αλλά μόνο νέα δεν είναι πια), κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Ακόμη και με τον καινούριο αυτοκινητόδρομο –τον οποίο θα πληρώσουμε εμείς, με τις εισφορές στα διόδια- τελευταίους μας έχουν βάλει στην κατασκευή των έργων. Πρώτα θα χαρούν τον δρόμο άλλοι και μετά οι Ηλείοι.

Δεν ξέρω τι λένε γι’ αυτό οι κύριοι βουλευτές και όσοι εντέλει αγωνίζονται για το… καλό του τόπου μας.

Ξέρω όμως ότι δεκάδες οικογένειες που έχασαν ανθρώπους σ’ αυτό το σύγχρονο ασφάλτινο σφαγείο, στη «νέα» εθνική οδό Πατρών – Πύργου, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι η δυστυχία τους είναι αποτέλεσμα μιας εγκληματικής, χρόνιας αδιαφορίας για να γίνει κάτι σωστό και ασφαλές στον δρόμο αυτό.

Κάποτε, θα μου απαντήσουν κάποιοι, θα γίνει κι αυτό. Μέχρι τότε, ας βλέπουμε τους άλλους να χαίρονται τα έργα…

Πέλεκυς
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ