Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

CPR: Πιο εύκολο από ότι νομίζουμε


Όλοι πρέπει να ξέρουμε να παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες

Αν και όλα γύρω μας, γίνονται πιο σύνθετα, οι πρώτες βοήθειες, το γνωστό CPR (cardiopulmonary resuscitation) γίνεται ακόμα πιο εύκολο, σύμφωνα με το Harvard Health Letter.


Θυμάστε το παραδοσιακό όπου έπρεπε να διασφαλίσεις την αναπνοή, να πιέσεις στο στήθος, να δώσεις το φιλί της ζωής και να ελέγχεις τους σφυγμούς συχνά; Η διαδικασία έχει περιοριστεί ειδικά στις περιπτώσεις που ένα άτομο καταρρέει και δεν έχει ούτε σφυγμό, ούτε καρδιακό χτύπο. Σε αυτή την περίπτωση, η Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρία, ζητάει να ξεχάσετε όλη αυτή τη σειρά και να περιοριστείτε στο να πιέζετε στο στήθος, μια διαδικασία που λέγεται «χέρια μόνο» CPR.

Ακόμα και αν δεν έχετε κάνει ούτε ένα μάθημα πρώτων βοηθειών, σε περίπτωση που δείτε κάποιον να καταρρέει, καλέστε τις Πρώτες Βοήθειες και ξεκινήστε να πιέζετε δυνατά και γρήγορα στο στήθος, 100 φορές το λεπτό, μέχρι να έρθουν το ΕΚΑΒ ή κάποιος γιατρός.

Αυτή η διαδικασία που απαιτεί μόνο πιέσεις με τα χέρια μπορεί να είναι σωτήρια για κάποιον που παθαίνει καρδιακό επεισόδιο και να έχει τα ίδια αποτελέσματα με το παραδοσιακό CPR.

Το παραδοσιακό CPR προτιμάτε ιδιαίτερα σε παιδιά και θύματα πνιγμού και αναπνευστικών παθήσεων/δυσκολιών και προβλημάτων.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...