Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Φθιώτιδα: Στα σκουπίδια εικόνες του 19ου αιώνα!


    ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
    ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
    ΦΩΤΟ από lamiareport.gr
    ΦΩΤΟ από lamiareport.gr

    Άγνωστοι τις είχαν κρύψει σε μαύρες σακούλες, μέσα σε θάμνους - Η αστυνομία τις βρήκε δίπλα από την εθνική οδό...

    Οι 2 εικόνες του 19ου αιώνα, βρέθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού στο 237 χλμ. στο ύψος του Αχινού λίγο μετά τη Στυλίδα. Οι αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή ψάχνοντας για κλεμμένα μηχανάκια εντόπισαν μέσα σε θάμνους επιμελώς κρυμμένες 2 μαύρες σακούλες σακούλες σκουπιδιών που τους κίνησαν την περιέργεια.

    Όταν τις άνοιξαν έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 2 πολύ παλιές εικόνες που κάποιοι είχαν κρύψει στο συγκεκριμένο σημείο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, από την κατ’ αρχήν εκτίμηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η πρώτη εικόνα, που είναι και μεγαλύτερη και απεικονίζει τον «Σωτήρα Του Κόσμου» χρονολογείται μεταξύ 1800 – 1830 και η δεύτερη ο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» μεταξύ 1860 – 1880.




    Αν και οι αστυνομικοί παρακολούθησαν το σημείο για αρκετές ημέρες δεν εμφανίστηκε κανένας. Επειδή η αστυνομία δεν γνωρίζει από πού έχουν κλαπεί οι 2 εικόνες που βλέπετε στις φωτογραφίες, αν κάποιος τις αναγνωρίσει ή έχει πληροφορίες γι’ αυτές να απευθυνθεί στο Α.Τ.Στυλίδας.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    newsit

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

      Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...