Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Οι αστυνομικοί φωνάζουν για την κατάντια του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

Και ζητούν μέτρα τώρα

«Όλοι στον αγώνα. Δοκιμάζεται το μέλλον μας». Οι αστυνομικοί το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου βγαίνουν στους δρόμους.

«Αν δεν πάρουμε τα λεφτά μας, τι θα γίνει;» είναι τον τελευταίο καιρό το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στους κόλπους τους. Κι αυτό γιατί η ανακοίνωση ότι το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, το χρέος του οποίου ανέρχεται σε 340 εκατομμύρια ευρώ, έχει χρεοκοπήσει δηλαδή αδυνατεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και να δίνει τα μερίσματα έχει θορυβήσει τα Σώματα Ασφαλείας και τους στρατιωτικούς.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του newsbeast.gr, έχουν παραγγείλει από κοινού με την Ομοσπονδία αξιωματικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο μία αναλογιστική μελέτη για να αποτυπωθεί η κατάσταση του Ταμείου και να δοθεί μετέπειτα λύση στο πρόβλημά τους.

Η μελέτη αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι έτοιμη, έχει παραδοθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στο διοικητικό συμβούλιο, στον πρόεδρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού αλλά και στον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Βάσει αυτής της μελέτης, θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λάβουν κάποιες αποφάσεις», όπως λένε συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Η αγανάκτηση, όπως αναφέρουν, για την κοροϊδία που έχουν υποστεί, ξεχειλίζει. Κάθε μήνα παρακρατείται από το μισθό τους το 4% που πηγαίνει στο ΜΤΣ για να δίνονται τα μερίσματα. Κι αυτά τα μερίσματα που καταβάλλονται σε αυτούς κάθε τρίμηνο τον τελευταίο καιρό αργούν να καταβληθούν, όπως σημειώνουν.

«Πήραμε τα χρήματα του Οκτωβρίου με τουλάχιστον 20 μέρες καθυστέρηση. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει με αυτά που περιμένουμε να πάρουμε στις αρχές του χρόνου», προσθέτουν.

Και γι’ αυτό θα κατέβουν στους δρόμους, όπως λένε, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα γι’ αυτούς.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...