Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής

Εξιχνίαση υπόθεσης αρπαγής
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαµάτας εξιχνιάστηκε η υπόθεση αρπαγής 38χρονου αλλοδαπού, πολίτη Κίνας, η οποία έλαβε χώρα την 15-09-2010 στην πόλη της Γαστούνης.

Όπως προέκυψε προανακριτικά δράστης είναι ένας 39χρονος αλλοδαπός πολίτης Κίνας , καθώς και δύο (2) ακόµη άγνωστοι συνεργοί του, πιθανόν οµοεθνείς του.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες την 15-09-2010 ακινητοποίησαν τον 38χρονο αλλοδαπό στη Γαστούνη Ηλείας και αφού του έκλεισαν και μάτια και του δέσμευσαν τα χέρια τον επιβίβασαν σε επιβατικό όχημα. Στη συνέχεια, αφού του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, το χρονικό διάστημα από 15 έως 22-09-2010 τον περιέφεραν σε διάφορα σημεία, απαιτώντας του να τους καταβάλλει και άλλα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του http://crimesonair.blogspot.com/, την 22-09-2010 τον άφησαν ελεύθερο και ανευρέθη από αστυνομικούς στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαµάτας, αξιοποιώντας τα υπάρχοντα στοιχεία και μετά από εκτεταμένες έρευνες, εντόπισε την 18-11-2010, στην περιοχή Καρδαµύλης Μεσσηνίας, τον ανωτέρω κατηγορούμενο να οδηγεί Ι.Χ.Ε . αυτοκίνητο, το οποίο αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από αυτόπτη μάρτυρα ως το αυτοκίνητο που οι δράστες επιβίβασαν σ' αυτό τον παθόντα .

Κατά τον έλεγχο και την προσαγωγή του εξακριβώθηκε ότι αυτός ευρίσκετο παράνοµα στην χώρα µας και ανέφερε ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας δελτίο αιτήσεως ασύλου στο οποίο υπήρχε φωτογραφία που δεν αντιστοιχούσε στον ίδιο. Για το λόγο αυτό σχηµατίσθηκε σε βάρος του δικογραφία , για παράβαση του Νόµου "περί αλλοδαπών" και του άρθρου 225 Π . Κ . "ψευδή ανωµοτί κατάθεση".

Οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Καλαµάτας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) µηνών από το αυτόφωρο Τριµελές Πληµµελειοδικείο Καλαµάτας και έκτοτε κρατείται.

Η σχηµατισθείσα σε βάρος του δικογραφία  για το αδίκηµα της αρπαγής, υποβλήθηκε στις 29-11-2010 στην  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και παρέπεµψε την υπόθεση στον Ανακριτή Κυπαρισσίας, προκειµένου να εκδοθεί σε βάρος του ένταλµα σύλληψης .
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...