Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η Ιταλία το επόμενο θύμα της κρίσης

Αν και τα διεθνή βλέμματα είναι στραμμένα στην Πορτογαλία, η Ιταλία μπορεί να είναι το επόμενο θύμα του... ντόμινο της κρίσης στην Ευρωζώνη.
 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Τσαρλς Γκραντ, διευθυντής του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση, το οποίο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα think tank(δεξαμενές σκέψης) της Ευρώπης.

Ειδικότερα ο κ. Γκραντ εκτίμησε ότι «οι χρηματαγορές δεν έχουν ακόμα επικεντρωθεί στην Ιταλία, ίσως γιατί το έλλειμμά της είναι μετριοπαθές.
 
Αλλά οι ηγέτες της Ιταλίας είναι επικίνδυνα εφησυχασμένοι. Όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία, έτσι και η Ιταλία υποφέρει από πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, φτωχή παραγωγικότητα, χαμένη ανταγωνιστικότητα και χαμηλή ανάπτυξη». 
 
Προσθέτει επίσης ότι ενώ οι άλλες χώρες «έχουν αρχίσει να κάνουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, η Ιταλία -της οποίας το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο για να τη διασώσουν- δεν το έχει πράξει».

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...