Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αχιλλεόπουλος: Δεν δικαιούνται οι εκτός να κάνουν κριτική

Αχιλλεόπουλος: Δεν δικαιούνται οι εκτός να κάνουν κριτική
Παρέμβαση για τα τεκταινόμενα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας μετά τις πρόσφατες εκλογές αλλά και τις δύο επιστολές Κοντογιάννη που είδαν το φως της δημοσιότητας, κάνει ο Πέτρος Αχιλλεόπουλος μέσω του ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Ζούμε Δυτικά για την Ηλεία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «δικαίωμα στην κριτική έχουν οι μόνο οι συμμετέχοντες και οι συναγωνιστές μας» ενώ σε κάποιο σημείο τονίζει ότι του δόθηκε ελάχιστος χρόνος από το κόμμα για να συγκροτήσει το ψηφοδέλτιό του. Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή Αχιλλεόπουλου προς το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ έχει ως εξής:

«Mε αφορμή το περιεχόμενο των δύο επιστολών του βουλευτή κ. Γ. Κοντογιάννη προς τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., αλλά κάποιους σχολιασμούς σε τοπικά ΜΜΕ, αναφορικά με τις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, θέλω να κάνω κάποιες γενικότερες επισημάνσεις:

α) Η αξιολόγηση ενός εκλογικού αποτελέσματος εξαρτάται από την πολιτική οπτική του κάθε αξιολογητή και κυρίως από το βαθμό του δικού του ενδιαφέροντος, αλλά και της συμμετοχής του στη τελική διαμόρφωσή του. Δηλαδή συνιστά ουσιαστικά και μια προσωπική αυτο-αξιολόγηση της δυνατότητάς του ιδίου να συμβάλλει είτε θετικά είτε αρνητικά στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

β) Ο κομματικός φορέας που στηρίζει την νικηφόρα εκλογική προοπτική ενός Συνδυασμού πρέπει χρονικά πολύ έγκαιρα να κάνει τις επιλογές των προσώπων που θα τεθούν επικεφαλής μιας προσπάθειας, έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για την στελέχωση του ψηφοδελτίου και την καλύτερη οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας.

Για παράδειγμα, ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας είχα μεν την εξαιρετική τιμή από την ηγεσία της ΝΔ να αναλάβω την ευθύνη του επικεφαλής, αλλά η επίσημη ανακοίνωση αυτής της επιλογής στις 12 Οκτωβρίου, μου έδινε χρονικό περιθώριο μόλις πέντε(5) ημερών για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Παρά ταύτα και προς τούτο συνεργάστηκα με ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ: τους βουλευτές, τους πολιτευτές, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ , τα αυτοδιοικητικά και τα κομματικά στελέχη.

Δεν θα σχολιάσω τώρα και κυρίως δημόσια ποια ήταν η συμβολή του καθενός στη στελέχωση του ψηφοδελτίου και ποια ήταν η συνεισφορά τους στην εκλογική μάχη, αλλά όμως δεν επιτρέπω και σε κανέναν να απευθύνει οποιαδήποτε κατηγορία στα στελέχη του ψηφοδελτίου μου, τα οποία έδωσαν στην εκλογική μάχη τον καλύτερο εαυτό τους και κατάφεραν να στερήσουν την άνετα αναμενόμενη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή στην ΠΔΕ, αλλά και να καταγράψουν στην Ηλεία την Β΄ Κυριακή ποσοστό 40.5%, έναντι του 32.6% της ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Οι απόντες και όσοι άλλοι κατηγορούν αυτό το ψηφοδέλτιο ας αναρωτηθούν ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα αν και οι ίδιοι έβαζαν ένα μικρό λιθαράκι στη κοινή προσπάθεια. Δικαίωμα στην κριτική έχουν οι μόνο οι συμμετέχοντες και οι συναγωνιστές μας. Οι παρατηρητές, οι σχολιαστές, οι υπονομευτές και οι εφιάλτες προφανώς αξιολογούν όλους τους άλλους με βάση τη δική τους στάση και συμπεριφορά.

γ) Η κάθε εκλογική μάχη εκ των πραγμάτων είναι συλλογική προσπάθεια. Ως εκ τούτου εκεί αναδεικνύονται οι όποιες οργανωτικές αδυναμίες, οι ανεπάρκειες, αλλά και τα λάθη. Αυτά όλα πρέπει στη συνέχεια, με ηρεμία, προσοχή και ευθύνη, να καταγράφονται, να επιμερίζονται, να προσωποποιούνται και το κυριότερο να διορθώνονται. Οι παραπάνω γενικές επισημάνσεις τονίζω ότι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση απάντηση στο περιεχόμενο των επιστολών του κ. Κοντογιάννη, ο οποίος αποτύπωσε τις δικές του προσωπικές εκτιμήσεις και απόψεις.

Όμως, η διαφορετική προσωπική πολιτική οπτική του γωνία, πριν και μετά τις εκλογές, σε κάθε περίπτωση δημιουργεί έναν δικαιολογημένο προβληματισμό στους αναγνώστες αυτών των επιστολών. Βέβαια και οι δικές μου απόψεις για το ίδιο θέμα θα αποτυπωθούν μεν εγγράφως προς την κομματική ηγεσία της ΝΔ, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα γιατί απλά θα υπηρετούν μια άλλη διαφορετική κομματική στόχευση και προοπτική από εκείνη του κ. Κοντογιάννη.

Ο ουσιαστικός διάλογος για τέτοια θέματα έχει πάντα ξεχωριστή σημασία και αξία όταν γίνεται μεταξύ στελεχών του ίδιου κόμματος, γιατί είναι προφανές ότι η δημόσια ενασχόληση με τα εσωτερικά θέματα ενός άλλου κόμματος υποκρύπτει μια εμφανή πολιτική σκοπιμότητα».
ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...