Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ξόρκισε την… κατάρα των πέναλτι

http://www.theplayer.gr/uploads/images_resize/middle/2010/12/30708.jpgΜε τον Ολυμπιακό να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος από το σημείο του πέναλτι, μετά από τρεις χαμένες προσπάθειες... οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της Καβάλας στην μακεδονική πόλη στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Superleague και επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Πολλά προβλήματα ομοιογένειας παρουσίασε και πάλι σε εκτός έδρας παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατέβασε ανεξήγητα ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο.
Θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο η ομάδα του Κάσπερτσακ, αν οι «Αργοναύτες» ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

O Ολυμπιακός μπήκε πολύ νωθρά στο παιχνίδι, με την Καβάλα να έχει τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου, την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να μην μπορούν να βρουν σε κανένα σημείο τα πατήματα τους.
Παρόλα αυτά, η Καβάλα δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική για την εστία του Πάρντο, με τους Βουτσίτσεβιτς και Δρόσο να απειλούν από μακριά.
Ο Βαλβέρδε βλέποντας πως η ομάδα του δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά, πέρασε τον Φετφατζίδη στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και στα δεξιά τον Ρόμενταλ, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να γίνουν πιο ορθολογικοί και τότε ήρθε το γκολ.

Στο 38ο λεπτό, ο Φετφατζίδης έκανε την κούρσα από τ' αριστερά, μπήκε στην περιοχή της Καβάλας, ο Πετκάκης τον ανέτρεψε καθαρά και ο Καλόπουλος, χωρίς να διστάσει έδειξε την άσπρη βούλα. 
Την εκτέλεση του πέναλτι, ανέλαβε ο Φουστέρ, ο οποίος δεν έκανε λάθος, νίκησε τον Γκαλίνοβιτς και έγραψε το 1-0. Μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο εύστοχο χτύπημα του Ολυμπιακού από τα 11 βήματα την φετινή σεζόν, μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να χάνει μία καλή ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του με τον Μιραλάς, αλλά ο Γκαλίνοβιτς ήταν σταθερός.
Στην συνέχεια όμως, οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν να μένουν από δυνάμεις και όρεξη, με συνέπεια η Καβάλα να πάρει τα ηνία, με τους φιλοξενούμενους να μένουν σε παθητικό ρόλο και να προσπαθούν να απειλήσουν στις αντεπιθέσεις.
Ο Ολυμπιακός δεν έπειθε, ο Μιραλάς σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό σήμερα Γκαλίνοβιτς και έτσι ο αγώνας ήταν σε τεντωμένο σχοινί.

Η Καλύτερη ευκαιρία για την Καβάλα χάθηκε στο 90ο λεπτό, όταν ο ο Πετκάκης έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο Ουρτάδο με προβολή έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης τίποτα δεν άλλαξε και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη, αν και δεν έπεισε και πάλι με την εμφάνιση του, προβληματίζοντας τους φίλους του.

LIVE (Τελικό)

90+5' Λήξη του αγώνα

90+2' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στην θέση του Ιμπαγάσα.

87' Κίτρινη κάρτα στον Ντουγκλάο

85' Ο Μιραλάς έκανε την κίνηση και το σουτ από τα αριστερά, αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε και πάλι σε κόρνερ.

82' Αλλαγή για την Καβάλα, ο Γιάννου στην θέση του Δρόσου.

78' Κίτρινη κάρτα στον Ντιέ

75' Καλό σουτ του Ντικρόκ, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Πάρντο.

73΄Κίτρινη κάρτα στον Βουτσίτσεβιτς

71' Αλλαγή για την Καβάλα. Ο Αλεξάντροβιτς στην θέση του Ογκμπέτσε

70' Μακρινό σουτ του Βουτσίτσεβιτς, μπλόκαρε ο Πάρντο.

69' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πάντελιτς στην θέση του Ρόμενταλ

65' Κίτρινη κάρτα στον Ντουντού

61΄Σέντρα του Δρόσου από τα δεξιά, ο Βουτσίτσεβιτς έκανε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο.

58' Μακρινό σουτ από τον Ναζλίδη, ο Πάρντο έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

55' Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ουρτάδο παίρνει την θέση του Φετφατζίδη.

53' Εξαιρετική πάσα του Ντουντού, ο Μιραλάς από τα αριστερά έκανε το σουτ, αλλά ο Γκαλίνοβιτς τον σταμάτησε και πάλι.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου με την Καβάλα στην σέντρα.

45+1' Λήξη του πρώτου ημίχρονου

41' Ο Φουστέρ κερδίζει τον Γκαλίνοβιτς, γράφει το 1-0 και πετυχαίνει το πρώτο γκολ από πέναλτι στην φετινή σεζόν για τον Ολυμπιακό, μετά από 3 άστοχα.

39' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό! Ο Πετκάκης ανέτρεψε τον Φετφατζίδη και ο Καλόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι.

36' Aτομική ενέργεια από τον Δρόσο, αλλά το σουτ που έκανε από τ' αριστερά πέρασε άουτ.

33' Πρώτη πραγματικά καλή στιγμή για την Καβάλα, με τον Βουτσίτσεβιτς να περνάει τους πάντες, να κάνει το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

29' Ο Τοροσίδης έκανε την έξυπνη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς.

25' Αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Ιμπαγάσα έκανε την κάθετη μπαλιά, αλλά ο Γκαλίνοβιτς βγήκε και μπλόκαρε προ του Ρόμενταλ

20' O Ολυμπιακός προσπαθεί να πάρει τα ηνία του αγώνα, αλλά η Καβάλα είναι άριστα στημένη στο γήπεδο.

15' Ένα καλό σουτ του Μιραλάς, το μοναδικό αξιοσημείωτο στα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, με την Καβάλα να έχει τον έλεγχο του ρυθμού.

8' Παιχνίδι κέντρου μέχρι στιγμής, με τη  Καβάλα να έχει την κατοχή της μπάλας.

3' Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με τον Φουστέρ να κάνει την κάθετη, ο Μιραλάς από τα αριστερά έκανε το σουτ, αλλά έδιωξε ο Γκαλίνοβιτς.

1' Έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην σέντρα

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΚΑΒΑΛΑ (Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ογκμπέτσε, Ντιέ, Ντικρόκ, Δρόσος, Ναζλίδης.

ΟΛΥΜΠΙAΚΟΣ (Βαλβέρδε): Πάρντο, Τόροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Χολέμπας, Ντουντού, Φουστέρ, Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα, Μιραλάς.

Μικρά-μικρά

*Αρκετά καλή προσέλευση για τους γηπεδούχους, καθώς 4.000 φίλοι των «αργοναυτών» είναι ήδη στις εξέδρες.

19.00 Αμφότερες οι ομάδες κάνουν την προθέρμανση τους...

* Πάνω από 3.000 φίλοι των «ερυθρολεύκων» έχουν πάρει θέση στην εξέδρα του «Ανθή Καραγιάννη» και έχουν δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα.

*Εκτός έμειναν οι Oυρτάδο και Μέλμπεργκ.

* Αυτή ήταν αλλαγή τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε είχε ετοιμάσει τον Ουρτάδο για τη βασική ενδεκάδα.

18.45 Στα VIP βρίσκονται οι Σωκράτης Κομινάκης, Γιάννης Μώραλης, Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Γιαννόπουλος και η μεταφράστρια της ομάδας, Μαρίνα Τσαλή.

* Οι φίλοι του Ολυμπιακού έχουν ήδη αρχίσει και τραγουδάνε υπέρ της ομάδας τους και έχουν δημιουργήσει ωραία ατμόσφαιρα με πολλά πανό.
 
theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...