Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ορκωμοσία νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πηνειού

Ορκωμοσία νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πηνειού
Δύο στιγμιότυπα από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Πηνειού.

Ιδιαίτερα πανηγυρικό τόνο απέκτησε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πηνειού, που έγινε το βράδυ της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο της Γαστούνης. 

Η τελετή άρχισε με τον αγιασμό, προεξάρχοντος του επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου. Ακολούθησε ο όρκος των αιρετών και στη συνέχεια οι χαιρετισμοί.

Ο νέος δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο «Καλλικράτης» είναι μια πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπιστεί με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Πηνειού θα είναι ανοιχτός σε όλους τους δημότες. Τόνισε ακόμη ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και να τιμήσει την εμπιστοσύνη του λαού.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Παναγούλιας τόνισε στον χαιρετισμό του ότι για να πετύχει ο θεσμός πρέπει η δημοτική αρχή να διαπνέεται από δημοκρατική αντίληψη και πνεύμα διαφάνειας. Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Άγγελος  Μπούζης εξέφρασε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του «Καλλικράτη» καλώντας τη δημοτική αρχή να υπηρετήσει τα συμφέροντα του λαού.

Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο νομάρχης και εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο Ηλείος εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών Ντίνος Μανιάτης (κατάγεται από το Βαρθολομιό), ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμούς.

Ιδιαίτερη σημασία είχε κατά την διοργανώτρια δημοτική αρχή η πρόσκληση πρώην δημάρχων των Καποδιστριακών δήμων που συγκροτούν τον Καλλικρατικό δήμο Πηνειού, όπως οι Χρήστος Βρυώνης, Βασίλης Κασιανός, Στέφανος Αδαός, Γιώργος Αρβανίτης, Νίκος Ευσταθίου, οι οποίοι και απεύθυναν χαιρετισμούς.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...