Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών»

http://eu.foreignpolicyblogs.com/files/2011/01/euros1.jpgΝα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών των 24 δισ. ευρώ ανείσπρακτων χρεών και... τα αποτελέσματα της έρευνας με την οποία θα αποδεικνύεται ότι οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους δεν διαθέτουν μετοχές σε υπεράκτιες εταιρείες ζητούν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το αίτημα διατυπώθηκε από τους πέντε βουλευτές -Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αθανάσιος Παπαγεωργίου και Παύλος Στασινός- στο πλαίσιο της κατάθεσης ερώτησης με αντικείμενο την απόσυρση της πρότασης διαγραφής των 24 δισ. ευρώ ως «ανείσπρακτων χρεών», από το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης της ελληνικής οικονομίας», που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Παράλληλα ζήτησαν να ενημερωθεί η Βουλή αν διερευνήθηκε επαρκώς η περίπτωση εκποίησης από το Ελληνικό Κράτος των δικαιωμάτων είσπραξης των οφειλών προς εξειδικευμένες διεθνείς ιδιωτικές εταιρείες μέσω διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Καταλήγοντας ρωτούν αν μέσω Ελεγκτικού Συνεδρίου εξασφαλίζονται επαρκείς δικαστικές εγγυήσεις αναφορικά με τα δικαιώματα είσπραξης των οφειλών από το ελληνικό δημόσιο και αν μπορεί να διαβεβαιωθεί ότι η προτεινόμενη διαγραφή δεν θα αποτελέσει στο μέλλον μέρος του δημοσίου ελλείμματος.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...