Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Στέλνουν ακόμα και... βιογραφικά στον Αϊ Βασίλη!

Χιλιάδες είναι τα γράμματα που καταφθάνουν κάθε χρόνο στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και απευθύνονται στον πιο αγαπημένο Άγιο...

Γι' αυτό το λόγο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποφάσισαν να δημιουργήσουν το “ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη”.
Εκεί, κάθε χρόνο, συγκεντρώνονται τα γράμματα από κάθε περιοχή της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, και από τα Ιωάννινα μέχρι τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη και φυσικά την Αθήνα. 
Τα πρώτα χρόνια, σε όσα γράμματα υπήρχε διεύθυνση αποστολέα, οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου απαντούσαν χειρόγραφα στους μικρούς θαυμαστές του χοντρού παππούλη με την άσπρη γενειάδα.

Τώρα πια, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί και, όπως εξηγεί στο protothema.gr η κυρία Ελένη Κοντού, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΕΛΤΑ, στέλνουν στα μικρά παιδιά μια όμορφη κάρτα, συνήθως φιλοτεχνημένη από κάποιον ζωγράφο, με την οποία τα ενημερώνουν πως ο αγαπημένος του Άγιος έλαβε το γράμμα τους και χάρηκε πολύ με τις ευχές τους. 
Τα καθησυχάζουν δε, πως, ακόμα και αν δεν προλάβει να τους πάει το δώρο που ζήτησαν, σίγουρα τα αγαπάει και τα σκέφτεται πάντα.

Γράμματα από μικρά παιδιά

“Τα περισσότερα παιδιά ζητάνε παιχνίδια και να είναι καλά τα ίδια και οι γονείς τους” εξομολογείται η κα. Κοντού. Υπάρχουν γράμματα τα οποία έχουν σταλεί ακόμη και από βρέφη: “τα γράφουν οι γονείς και τα στέλνουν για τα παιδιά τους. Μας έχουν έρθει γράμματα που λένε... «Είμαι 5 μηνών... ή ενός έτους... είναι πολύ ωραίο». Δεν είναι όμως όλα τα γράμματα το ίδιο χαρούμενα: "μια φορά μας είχε έρθει ένα γράμμα από κάποιο παιδάκι που ζητούσε από τον Άγιο Βασίλη καινούριο μπαμπά" μας εξομολογείται η κα. Κοντού.

Γράμματα και από μεγάλα... παιδιά

Τα γράμματα όμως δεν έρχονται πάντα από μικρά παιδιά και μόνο. “Μέχρι και βιογραφικά μας στέλνουν και ζητάνε να τους βρει ο Άγιος μια δουλειά” λέει η κα. Κοντού. Η οικονομική κρίση απ' ό,τι φαίνεται ανάγκασε πολύ κόσμο να ζητά “θεϊκή” παρέμβαση για να ξεφύγει από την ανεργία. Εκτός από επίδοξους εργοδότες όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που ζητάνε πιο απλά πράγματα. “Λάβαμε ένα γράμμα από μια 67χρονη γυναίκα, η οποία, μαζί με την 92 ετών μητέρα της, ζητούσε από τον Άγιο να τους πάρει κάποιος τηλέφωνο, για να μην είναι μόνες την ημέρα των Χριστουγέννων” μας λέει, ενώ άλλοι ζητούν απλά μια λύση στο πρόβλημά τους..

Το λεύκωμα “Γράμματα στον Αϊ Βασίλη”

Φέτος, για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της κας. Κοντού και με την συμβολή της π. υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ, κας. Βούλας Θεοτοκάτου-Τσαπάρα, εκδόθηκε ένα πολυτελές λεύκωμα 150 σελίδων, μέσα στο οποίο υπάρχουν αυτούσια τα γράμματα που συγκεντρώθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια. Χιλιάδες γράμματα έχουν σκαναριστεί, χωρίς να φαίνονται τα στοιχεία του αποστολέα, και έχουν γεμίσει τις σελίδες του λευκώματος. Άλλα είναι αισιόδοξα, άλλα αστεία και άλλα συγκινητικά, σίγουρα όμως είναι όλα αληθινά. “Ο κόσμος μας εμπιστεύεται τα εσώψυχά του” μας λέει η κα. Κοντού.

Το λεύκωμα κυκλοφορεί ήδη από τις 10 Δεκεμβρίου και για όλους τους ενδιαφερόμενους διατίθεται σε όλα τα ταχυδρομεία, καθώς και σε μεγάλα βιβλιοπωλεία. 
Το κόστος του ανέρχεται στα 40 ευρώ, και μαζί με το λεύκωμα περιλαμβάνονται δύο επιστολόχαρτα και δύο φάκελοι, για να στείλουν τα παιδιά του χρόνου το γράμμα τους, καθώς και ένα φυλλαράκι με τέσσερα αυτοκόλλητα γραμματόσημα της αναμνηστικής σειράς “Χριστούγεννα”. 
Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση του λευκώματος, θα διατεθούν σε ιδρύματα για παιδιά.

Ας δούμε όμως τι ζητάνε από τον αγαπημένο Άγιο μικρά, αλλά και λίγο μεγαλύτερα παιδιά...
μικρών και μεγάλων, τον Αϊ Βασίλη. Μόνο φέτος, τα ΕΛΤΑ συγκέντρωσαν πάνω από 100.000 γράμματα με προορισμό την Καισαρεία, την Καππαδοκία ή όπου αλλού μπορούν να φανταστούν οι λιλιπούτιοι θαυμαστές του ότι μένει.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...