Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Ηλεία: Όλοι οι μισθοί των δημάρχων και των αντιδημάρχων

Ηλεία: Όλοι οι μισθοί των δημάρχων και των αντιδημάρχων
Η νέα εποχή για την ελληνική περιφέρεια άρχισε από τα μεσάνυχτα με την είσοδο του νέου έτους 2011, του πρώτου της εφαρμογής του «Καλλικράτη», της μεγαλύτερης διοικητικής μεταρρύθμισης μετά τη μεταπολίτευση.
Για την Ηλεία, οι 22 δήμοι του «Καποδίστρια», είναι πια παρελθόν, με αρκετές σκιές στο ιστορικό του θεσμού περί σπατάλης και αδιαφάνειας αλλά και με πολλά ερωτηματικά για την ικανότητα των καταργούμενων δήμων να παίξουν ρόλο στην ανάπτυξη. Δεκαπέντε λιγότερους μισθούς δημάρχων θα πληρώνει το κράτος στην Ηλεία, όμως θα πληρώνει και 28 μισθούς για αντιδημάρχους!

Ας δούμε τι προβλέπει ο «Καλλικράτης» για τις αποδοχές των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και με βάσει αυτά να κάνουμε κάποιες αναγωγές για την Ηλεία:

1.Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων, λαμβάνουν αντιμισθία η οποία καταβάλλεται από τον δήμο.

2. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών.

3. Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στο δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής.

4. Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως Άτομα με Αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%).

5. Σε περίπτωση που η αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων της παρ. 1 του άρθρου 93, είναι μικρότερη των πάσης φύσεως αποδοχών της θέσης τους, η αντιμισθία προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς και μέχρι το ύψους των αποδοχών του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

6. Αν οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων έχουν τεθεί σε αργία, την αντιμισθία τους λαμβάνουν οι αναπληρωτές τους. Αν ο αναπληρωτής είναι αντιδήμαρχος λαμβάνει αντιμισθία από ένα μόνο αξίωμα.

7. Δήμαρχοι που απουσιάζουν δικαιολογημένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, λαμβάνουν το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας. Το υπόλοιπο ήμισυ (1/2) καταβάλλεται στον αντίστοιχο αναπληρωτή. Αν απουσιάζει αντιδήμαρχος για το ίδιο χρονικό διάστημα, λαμβάνει το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας που δικαιούται.

8. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνουν τις απολαβές μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω επιλέγουν τις απολαβές που λαμβάνουν από κάθε αξίωμα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς».

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί στην Ηλεία

Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου, για το 2010 ανέρχονταν σε 6.195 €. Με βάση όλα τα παραπάνω δεδομένα, το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ υπολόγισε τις αντιμισθίες δημάρχων και αντιδημάρχων στους επτά δήμους της Ηλείας οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
(Πληθυσμός 51.777): Ο μισθός του δημάρχου θα είναι 4.956 €. Οι έξι αντιδήμαρχοι Πύργου θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 € ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 €.

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ (Πληθυσμός 37.750): Ο μισθός του δημάρχου θα είναι 4.956 €. Οι τέσσερις αντιδήμαρχοι Ήλιδας θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 € ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 €.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ (Πληθυσμός 26.333): Και εδώ τα πληθυσμιακά κριτήρια υπαγορεύουν ότι ο μισθός του δημάρχου θα είναι ίδιος με τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, δηλαδή 4.956 €. Επίσης, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 € ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα παίρνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 €.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ – ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ (Πληθυσμός 21.912): Ίδια περίπτωση, όπου ο μισθός του δημάρχου θα είναι 4.956, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 € ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα παίρνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 €.

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ (Πληθυσμός 20.232): Ο πέμπτος δήμος που έστω οριακά πληροί τα πληθυσμιακά κριτήρια για τις απολαβές δημάρχου – αντιδημάρχων. Ο μισθός του δημάρχου και εδώ θα είναι 4.956, οι τέσσερις αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 € ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα παίρνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 €.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ (Πληθυσμός 19.875): Για 125 κατοίκους μένει στην τρίτη μισθολογική κλίμακα. Ο δήμαρχος θα παίρνει μισθό 3.717 €. Οι τρεις αντιδήμαρχοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 1.858 € ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα λαμβάνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.486 €.

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ (Πληθυσμός 15.409): Ο δεύτερος δήμος του νομού με «λίγες» απολαβές για τους αιρετούς. Και εδώ ο δήμαρχος θα παίρνει μισθό 3.717 €. Οι τρεις αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 1.858 € ο καθένας, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα παίρνει μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.486 €.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...