Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ενιαίο μισθολόγιο σε δημόσιο: Έως και 60% μείωση μισθών!


Όπως σας είχαμε ξαναπεί το νέο ενιαίο μισθολόγιο για τον δημόσιο τομέα προβλέπει την αύξηση μισθών στους... χαμηλά αμειβόμενους και την μείωση στους υψηλόμισθους.

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά;

Περίπου 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 40%, λόγω της εξισορρόπησης των αποδοχών, αλλά και της αναδιάρθρωσης των επιδομάτων, σύμφωνα με το Έθνος.

Αντίθετα, αύξηση μέχρι και 15% θα δουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα και εργάζονται τα ίδια χρόνια.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση τεσσάρων μισθολογικών κατηγοριών ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα που ανήκουν οι εργαζόμενοι: Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα,

-Υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης  711 ευρώ

-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 830 ευρώ

-Τεχνικής Εκπαίδευσης 938 ευρώ

- Ανώτατης Εκπαίδευσης 984 ευρώ.

Ο τελικός μισθός θα διαμορφωθεί γύρω στις 2.100 ευρώ, προκειμένου να επικρατήσει η σχέση εισαγωγικού και καταληκτικού μισθού στο ένα προς τρία, όπως ισχύει στα μισθολόγια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Επίσης,  τα 40 γενικά επιδόματα (!), που ισχύουν σήμερα, θα ενσωματωθούν σε ένα, το οποίο θα ξεκινά από τα 140 ευρώ για τους υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και θα αυξάνεται ανάλογα με το κλιμάκιο.

24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...