Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δύο παραστάσεις ακόμα στο "Λεωφορείον ο πόθος"


Τις δύο τελευταίες της παραστάσεις δίνει απόψε και αύριο στο θέατρο «Απόλλων» η θεατρική ομάδα του δήμου Πύργου, με το έργο «Λεωφορείον ο πόθος» του Τεννεσί Ουίλιαμς.
Οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9.30μμ και μ’ αυτές ολοκληρώνεται άλλη μια επιτυχημένη σεζόν για τη θεατρική ομάδα του δήμου Πύργου που και φέτος κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαίρετη δουλειά της. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Θανάσης Θεολόγης, ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια. Τα σκηνικά υπογράφει ο Άρης Χρυσανθόπουλος, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Φανή Ζάγκλη ενώ η μετάφραση του έργου στα ελληνικά είναι του Παύλου Μάτεσι.

Η διανομή των ρόλων είναι η εξής: Πατρίτσια Κάββουρα (Μπλανς Ντυμπουά), Νίκος Λαϊνόπουλος (Στάνλεϋ Κοβάλσκι), Αντιγόνη Μαρούντα (Στέλλα), Γιάννης Μπερέτσος (Μιτς), Μαρία Μαντά (Ευνίκη), Νίκος Ανδρούτσος (Στηβ), Ζαχαρίας Κατσουλάκης (Πάμπλο), Γιώργος Γεωργόπουλος (Νέος και Γιατρός), Αθανασία Πετράκη (Μεξικάνα) και Βησσαρία Πλιάτσικα (Νοσοκόμα).

Η υπόθεση

Η Μπλανς Ντυμπουά, μία γυναίκα λεπτεπίλεπτη, ευαίσθητη και ονειροπόλα καταφθάνει στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλεάνης, στο σπίτι της γλυκιάς και εύθραυστης αδελφής της Στέλλας, που είναι παντρεμένη με τον πολωνικής καταγωγής σκληρό και γοητευτικό Στάνλεϊ Κοβάλσκι. Φθάνει εκεί με όχημα ένα λεωφορείο που φέρει το όνομα «Πόθος» και μοναδική αποσκευή μια βαλίτσα γεμάτη ψεύτικες γούνες, μπιζού και το βάρος των αναμνήσεών της από ένα στοιχειωμένο παρελθόν.

Ο Στάνλεϊ, ένας άντρας που αναζητάει την άμεση και απλή απόλαυση της ζωής, και αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως τρόπαιο, νιώθει να απειλείται από την έλευση της Μπλανς. Η ονειροπόλα Μπλανς και ο ρεαλιστής Στάνλεϊ: δύο κόσμοι τελείως διαφορετικοί, δύο πρόσωπα που οδηγούνται σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση...
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...