Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Θύρας 7


Πέντε χιλιάδες και πλέον φίλοι του Ολυμπιακού παραβρέθηκαν στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων της Θύρας 7,
με τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την τραγωδία του γηπέδου Καραϊσκάκη. Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα και η διοίκηση της ΠΑΕ, όπως και οι ομάδες του μπάσκετ και του βόλεϊ, έδωσαν το «παρών», για να θυμηθούν την πιο μαύρη σελίδα της ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ακόμα, στο μνημόσυνο βρέθηκαν αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ακόμα και ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, πολίστας της Παρτιζάν, που πήρε ειδική άδεια από την ομάδα του για να έρθει στην Ελλάδα ειδικά για αυτόν το λόγο.

Όπως κάθε χρόνο, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο για να για να τιμήσουν τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων φίλων των "ερυθρόλευκων".

Υπήρχαν αρκετά πανό από τους συνδέσμους όλης της χώρας: Ναύπακτος, Θεσσαλονίκη, Ορεστιάδα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Καστοριά κλπ...

Το κλίμα ήταν βαρύ, ιδιαίτερα τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα η μητέρα ενός από τα θύματα: "Oι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και να ματώνουν γι' αυτή την φανέλα".

Με το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, γνωστοποίησε ότι στο μουσείο Πειραιά, που δημιουργείται, θα υπάρχει αίθουσα αφιερωμένη στη θύρα 7 και τον Ολυμπιακό.
e-net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ