Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι σύνταξη στα 67 - χωρίς δώρο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι


Ριζικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές, ίσως και μέσα στην Άνοιξη, σε εργασιακά, ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό,
καθώς οι αναλογιστικές μελέτες δείχνου πάλι πρόβλημα βιωσιμότητας των ταμείων κι όπως αναφέρει σήμερα το Πρώτο Θέμα η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.




Ήδη η αυριανή άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα θέλει τους επικεφαλής της να σχεδιάζουν την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα, μετά τις περικοπές που έγιναν στο δημόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, μεταξύ των σχεδιαζόμενων πιο σκληρών αλλαγών, είναι απολύσεις κι όχι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων οργανισμών που κλείνουν, και αυξήσεις μικρότερες του πληθωρισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι στενοί συνεργάτες τους διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί η κυβέρνηση την περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων για όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές έως 3.000 ευρώ.

Οι ρυθμίσεις πρέπει να τρέξουν άμεσα καθώς η Γερμανία πιέζει για αύξηση του εργασιακού βίου και ενιαία πολιτική των χωρών μελών της ΕΕ στο Ασφαλιστικό και το Συνταξιοδοτικό. Η προσαρμογή δηλαδή των ορίων ηλικίας θα γίνει προς τα πάνω και με βάση το ισχύον καθεστώς στη Γερμανία, δηλαδή σύνταξη στα 67!

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει η εφημερίδα η κυβέρνηση ετοιμάζεται έως το καλοκαίρι να «βάλει χέρι» και στις επικουρικές συντάξεις, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει τον περασμένο Ιούλιο. Σενάρια θέλουν κύρια και επικουρική ασφάλιση να φτάνουν αθροιστικά έως το 80% του τελευταίου μισθού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επικουρικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές των εργαζομένων. Με τη δραστική μείωση των υπαλλήλων, όμως, οι πόροι του Ταμείου θα συρρικνωθούν θεαματικά τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Kατσέλη: «Δεν έχει τεθεί θέμα για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα»
24oro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...