Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παράταση στην εξόφληση δανείων του ΤΕΜΠΜΕ μέσω του ΕΤΕΑΝ


Απαντώντας στην υπ’ αριθμ. 6881/30-11-2010 ερώτηση του βουλευτή του Νομού μας Μιχάλη Κατρίνη για την παράταση στην εξόφληση δανείων του ΤΕΜΠΜΕ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το αρμόδιο Υπουργείο...
... Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας ασκεί παρεμβάσεις μέσω του νέου εργαλείου, του Ελληνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας, παρέχοντας εκτός από την εγγυοδοσία και νέα έξυπνα χρηματοδοτικά προϊόντα συνεπενδύοντας με τις τράπεζες.

Η δανειοδότηση των  επιχειρήσεων μέσω των  Ταμείων που συγκροτούνται  στα πλαίσια του ΕΤΕΑΝ σχολιάζει ο κ. Κατρίνης θα αποκαταστήσει την έλλειψη ρευστότητας και θα επαναφέρει σημαντική ηρεμία στην αγορά.

Σε αυτή την  δύσκολη οικονομική συγκυρία οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις σήμερα αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν λάβει είτε με εγγύηση  του Ελληνικού Δημοσίου είτε όχι.

Σε αυτήν την κατάσταση η  Κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει και παρεμβαίνει με την δημιουργία του ΕΤΕΑΝ, προκειμένου οι επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις οφειλόμενες δόσεις τους και να απεγκλωβιστούν από τον κίνδυνο του κλεισίματος των επιχειρήσεών τους και την ανεργία.

Στο ίδιο πλαίσιο τονίζει ο κ. Κατρίνης η Κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει όλες τις αναγκαίες δράσεις και πολιτικές- μέσω και της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των Τραπεζών, προκειμένου να παραμείνουν τα επιτόκια των τραπεζών στο τρέχον επίπεδο και οι τράπεζες να αποδεχθούν παράταση στην εξόφληση των δανείων.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...