Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μπύρα σαν θα πιείς…


Ξανθιά, κόκκινη, καστανή, μαύρη, η μπύρα έρχεται σε τέτοια ποικιλία που είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να μη βρει αυτή που του ταιριάζει. Η παρασκευή της δε από φυσικές πρώτες ύλες (κριθάρι, μαγιά, δημητριακά, νερό) την καθιστά ένα ποτό υψηλό σε διατροφική αξία, ικανό να συμβάλει σ’ έναν...
... υγιεινό τρόπο ζωής και σε μια ισορροπημένη διατροφή.


Ψάχνατε μια καλή δικαιολογία για να πίνετε τη μια μπύρα μετά την άλλη παρόλο που δεν είναι η μέρα του Αγίου Πατρικίου;  Επικαλεστείτε το γεγονός ότι η μπύρα καταγράφεται στην ιστορία όλων των αρχαίων λαών που ασχολήθηκαν με την καλλιέργεια σιτηρών, με τον Ηρόδοτο να αναφέρει το 494 π.Χ για τους Αιγύπτιους πως «… και το ποτό τους είναι σαν κρασί που το παρασκευάζουν από κριθάρι, επειδή δεν υπάρχουν αμπέλια στη χώρα τους…».

Από τι συνίσταται η μπύρα; Στο 93% από νερό, οπότε και μιλάμε για ένα δροσιστικό, “ξεδιψαστικό” ποτό με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, που σημαίνει ότι απορροφάται πιο αργά από το στομάχι, με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα, σε σχέση με πιο “βαριά” ποτά.

Το κριθάρι και ο λυκίσκος είναι τα αντιοξειδωτικά στοιχεία της μπύρας, που έχουν προστατευτικό ρόλο έναντι του καρκίνου, λόγω της δράσης των ελεύθερων ριζών, ενώ  ταυτόχρονα παρεμποδίζουν τη θρόμβωση. Η ποσότητα των αντιοξειδωτικών δεν είναι ενδεικτική αυτής που χρειάζεται ένας οργανισμός και όσον αφορά στη μπύρα, εξαρτάται από το είδος της, τη διαδικασία παρασκευής και τα ακατέργαστα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, η μπύρα αποτελεί φυσική πηγή της βιταμίνης Β12 (κοβαλαμίνη), απαραίτητης για τον οργανισμό, καθώς οι βιταμίνες Β τον προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Άλλες βιταμίνες που περιέχονται στη μπύρα είναι η νιασίνη, η Β2 (ριβοφλαβίνη), η Β6 (πυριδοξίνη) και η Β9 (φολικό οξύ).

Τώρα θα πρέπει να καταρρίψουμε και το μύθο ότι η μπύρα παχαίνει, κάτι που ανησυχεί κυρίως τις γυναίκες. Μάθετε, λοιπόν, πως η μπύρα δεν περιέχει λίπος, ενώ και η περιεκτικότητά της σε σάκχαρα είναι πολύ χαμηλή. Η μέτρια δε κατανάλωσή της έχει αποδειχτεί πως σχετίζεται με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος στις γυναίκες.

Απολαύστε, λοιπόν, απενοχοποιημένα ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα, κατάλληλο σύντροφο για τις καλοκαιρινές θερμές ημέρες και νύχτες.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...